Zeleno svjetlo za ''Avaz Ski Tower'

Investicije / PROJEKTI

Zeleno svjetlo za '"Avaz Ski Tower"

11.10.2019. 10:12 / Izvor: Avaz.ba

Bez ijedne primjedbe članovi Općinskog vijeća sarajevske općine Centar na današnjoj sjednici usvojili su odluku o pristupanju izradi izmjena i dopuna Urbanističkog projekta "Centrotrans-Alhos" I faza. Za su glasala 22 vijećnika, samo jedan bio je suzdržan, dok niko nije bio protiv.

"Iz tog razloga izmjena Urbanističkog projekta predviđena je fazno i to je u skladu s iskazanim potrebama korisnika prostora iz 2013. godine i usvojeni Urbanistički projekt 'Centrotrans-Alhos' I faza je, također, potvrđen 2014. godine. Tim urbanističkim projektom omogućena je gradnja savremenog poslovnog kompleksa, uključujući i dva poslovna nebodera, odnosno tornja 'Avaz Twist Tower'. Ove izmjene rade se na zahtjev 'Avaz roto pressa' d.o.o. da bi se stekli uvjeti za izgradnju drugog tornja. U konačnici cilj izmjena je izmjena granice obuhvata, što podrazumijeva istu ili manju ili veću spratnost, ali vrlo je važno da se u novom projektnom rješenju dodatna parking mjesta osiguravaju u podzemnim garažama, a predviđeno je i hortikulturno uređenje", rekao je Ajnadžić.

Inače, kompanija „Avaz“ je na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu predstavila svoj projekt, odnosno plan gradnje novog tornja, 250 metara visokog ''Ski Towera''.

Reference i poslovni rezultati grupacije „Avaz“, kako je tada navedeno, dovoljni su da se odlučilo napraviti nešto što niko i nikada nije uradio u ovom regionu – ''Ski Tower''.

Izgradnjom ''Ski Towera“ kompanija „Avaz“ ostavit će trajnu uspomenu i podići spomenik olimpijskom duhu Sarajeva, kao glavnog grada i države BiH. ''Ski Tower'' je projektiran u olimpijskom duhu.

To je zgrada koja će biti visoka 250 metara, u kojoj će biti smješteni najprestižniji svjetski brendovi i koja će Bosnu i Hercegovinu svrstati među deset država s najvišim tornjem u Evropi. A na toj listi nema, naprimjer, jedne Njemačke ili Francuske. Bosna i Hercegovina će biti i na toj prestižnoj listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije