"M:tel" kupio "Blicnet" od Telekoma Slovenije

06.10.2018. 19:35 / Izvor: Akta.ba
'M:tel' kupio 'Blicnet' od Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije" potpisao je ugovor s kompanijom "Telekomunikacije Republike Srpske" o prodaji 100% udjela u firmi "Blicnet" d.o.o. Banjaluka.

Telekom Slovenije" potpisao je ugovor s kompanijom "Telekomunikacije Republike Srpske" o prodaji 100% udjela u firmi "Blicnet" d.o.o. Banjaluka, navodi se u obavještenju koje je objavljeno na Ljubljanskoj berzi, prenose Nezavisne.

Ugovorne stranke planiraju da okončaju proces preuzimanja do kraja 2018. godine, nakon ispunjenja svih uslova navedenih u ugovoru o prodaji.

Kako se navodi, prodaja "Blicneta" u skladu je s prihvaćenim poslovnim planom "Telekoma Slovenije" za 2018. i strateškim poslovnim planom za period od 2018. do 2022. godine.

"Blicnet", društvo s ograničenom odgovornošću za telekomunikacije, predstavlja licenciranog operatera mobilne i fiksne telefonije, internet servis provajdera (ISP), mrežnog operatera, pružaoca kablovskog TV servisa i sistemskog integratora.

Inače, "Telekom Srpske", odnosno "M:tel", vlasnik je sarajevske firme "Logosoft", a nedavno je objelodanjeno kako im je u planu i da kupe i bijeljinsko preduzeće "Telrad", a koje je takođe u vlasništvu "Telekoma Slovenije".

Na osnovu ovlaštenja datog od strane Upravnog odbora, menadžment „Telekomunikacija RS“ Banjaluka je postigao dogovore o bitnim elementima kupoprodaje udjela vlasništva sa dva kablovska operatera iz Bosne i Hercegovine“, navodi se u obavještenju „M:tela“ objavljenom na sajtu Banjalučke berze.

"Ukoliko dođe do realizacije transakcija, akcionari 'Telekomunikacija RS' a.d. Banjaluka će biti blagovremeno obaviješteni", navodi se u izvještaju o značajnim događajima koji utiču na poslovanje emitenta.

Udio "Blicneta" na tržištu mobilne telefonije u BiH na kraju 2018. godine bio je 0,08 odsto, ali ova kompanija ima znatno veće učešće u području televizijskih i internet usluga, a nudi i usluge fiksne telefonije.

Ova kompanija godinama uspješno posluje u BiH, a samo u prošloj godini ostvarila je dobit od 2,57 miliona KM. Na kraju 2017. "Blicnet" je zapošljavao 104 radnika. Imaju prodajne objekte u nekoliko gradova u BiH, između ostalih u Banjaluci, Sarajevu, Prijedoru, Gradišci, Kotor Varošu, Višegradu, Palama i drugim opštinama i gradovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital