BMW povlači 220.000 vozila zbog greške na sistemu zračnih jastuka

08.05.2013. 10:20 / Izvor: Fena
BMW povlači 220.000 vozila zbog greške na sistemu zračnih jastuka

Riječ je o automobilima proizvedenim između decembra 2001. i marta 2003. godine, raznih modela. Santer tvrdi da još nije zabilježen ni jedan problem s tim u vezi, ali da je riječ o mjeri predostrožnosti zbog sigurnosti klijenata.

 

BMWNjemački automobilski proizvođač BMW povukao je 220.000 automobila diljem svijeta zbog mogućeg kvara na sistemu zračnih jastuka, saopćio je glasnogovornik kompanije.

"Naš nas je podizvođač radova obavijestio da bi mogao postojati problem sa zračnim jastucima", kazao je glasnogovornik Bernhard Santer.

Riječ je o automobilima proizvedenim između decembra 2001. i marta 2003. godine, raznih modela. Santer tvrdi da još nije zabilježen ni jedan problem s tim u vezi, ali da je riječ  o mjeri predostrožnosti zbog sigurnosti klijenata.

Za zračne jastuke je bila zadužena japanska kompanija Taketa, zbog čijih su se zračnih jastuka automobile povukli Toyota, Honda, Nissan i Mazda.

"Riječ je o neispravnosti zračnog jastuka na suvozačkom mjestu koji se ne otvara na pravilan način pa postoji mogućnost da se zapali instrumentalna ploča", saopćio je Taketa, prenijela je agencija Hina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital