Bijeljinska Pavlović banka promijenila naziv u Naša banka

29.11.2019. 09:34 / Izvor: Akta.ba
Bijeljinska Pavlović banka promijenila naziv u Naša banka

U skladu sa izmjenom naziva Banke, promijenjen je i grafički amblem Banke. Sjedište Banke ostaće nepromjenjeno.

Pavlović International Bank a.d. Bijeljina, odlukom svojih vlasnika, promijenila je naziv i grafički amblem banke, te je sada njeno ime Naša banka a.d. Bijeljina, saznaje Akta.ba.

"Umjesto naziva Pavlović International Bank a.d. Slobomir, Bijeljina, Banka će poslovati sa novim imenom Naša banka a.d. Bijeljina. Sva bankarska dokumentacija koju ste potpisali u poslovnom odnosu sa Bankom prije promjene naziva, ostaje na snazi i nakon što novi naziv bude registrovan. O zvaničnom datumu početka poslovanja Banke pod novim nazivom bićete obavješteni putem sredstava javnog informisanja", kazali su iz banke.

U skladu sa izmjenom naziva Banke, promijenjen je i grafički amblem Banke. Sjedište Banke ostaće nepromjenjeno Pavlovića put broj 74, Slobomir, Bijeljina.

Podsjećamo, promjene u Pavlović banci počele su kada je dio akcija te banke kupio Batagon International u martu ove godine. Nakon što ta kompanija nije uspjela dobiti saglasnost Vlade RS da otkupi potraživanja institucija i preduzeća RS od FG Birač, odustali su od daljeg ulaganja u Pavlović banku.

Nakon toga, akcije banke u julu kupile su firme Pavgord iz Foče i Galens iz Novog Sada, te postali vlasnici skoro 60 odsto akcija sa pravom glasa. U septembru je udio u Pavlović banci kupila i Fructa trade iz Dervente.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital