Elektroremont Banovići dobio kredit Razvojne banke FBiH

Kapital / BANKARSTVO

Elektroremont Banovići dobio kredit Razvojne banke FBiH

Tokom pandemije koronavirusa u ovoj firmi nije došlo do pada realizacije posla. Značajni gubici stvoreni su zbog naplate potraživanja.

07.01.2021. 11:51 / Izvor: Akta.ba

Uprava Razvojne banke Federacije BiH, na čelu sa v.d. predsjednikom Uprave Semirom Fejzićem, posjetila je firmu Elektroremont iz Banovića koja je prvobitno nastala u sastavu RMU Banovići kao radionica, a onda je 1974. godine formirana kao osnovna organizacija Elektroremont u sastavu firme Rudar Invest i kao takva egzistirala je do početka rata. Poslije rata firma je privatizovana, a danas upošljava 110 radnika.

" Firma se bavi održavanjem elektro uređaja i radimo sa svim u BiH i šire u regionu. Svi značajniji industrijski kapaciteti dolaze kod nas na opravku motora, trafoa, pumpnih agregata i druge opreme", kazao je Mehmed Ćebić, direktor firme Elektroremont Banovići.

Tokom pandemije koronavirusa u ovoj firmi nije došlo do pada realizacije posla. Značajni gubici stvoreni su zbog naplate potraživanja. Samim tim firma je ostvarila dugovanja prema dobavljačima. Kao i mnoge druge firme i Elektroremont spas je pronašao u novoj liniji kreditiranja Razvojne banke Federacije BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital