Elektroremont Banovići dobio kredit Razvojne banke FBiH

07.01.2021. 11:51 / Izvor: Akta.ba
Elektroremont Banovići dobio kredit Razvojne banke FBiH

Tokom pandemije koronavirusa u ovoj firmi nije došlo do pada realizacije posla. Značajni gubici stvoreni su zbog naplate potraživanja.

Uprava Razvojne banke Federacije BiH, na čelu sa v.d. predsjednikom Uprave Semirom Fejzićem, posjetila je firmu Elektroremont iz Banovića koja je prvobitno nastala u sastavu RMU Banovići kao radionica, a onda je 1974. godine formirana kao osnovna organizacija Elektroremont u sastavu firme Rudar Invest i kao takva egzistirala je do početka rata. Poslije rata firma je privatizovana, a danas upošljava 110 radnika.

" Firma se bavi održavanjem elektro uređaja i radimo sa svim u BiH i šire u regionu. Svi značajniji industrijski kapaciteti dolaze kod nas na opravku motora, trafoa, pumpnih agregata i druge opreme", kazao je Mehmed Ćebić, direktor firme Elektroremont Banovići.

Tokom pandemije koronavirusa u ovoj firmi nije došlo do pada realizacije posla. Značajni gubici stvoreni su zbog naplate potraživanja. Samim tim firma je ostvarila dugovanja prema dobavljačima. Kao i mnoge druge firme i Elektroremont spas je pronašao u novoj liniji kreditiranja Razvojne banke Federacije BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital