Prva platforma ove vrste na bh. tržištu: Raiffeisen banka uvodi osiguranje u digitalni svijet

23.04.2021. 12:14 / Izvor: Akta.ba
Prva platforma ove vrste na bh. tržištu: Raiffeisen banka uvodi osiguranje u digitalni svijet

Cijeli proces kupovine i zaključivanja osiguranja se sada može završiti online putem platforme.

U nastojanju da odgovori na zahtjeve klijenata koji teže za većom fleksibilnošću i  praktičnošću, Raiffeisen banka je pokrenula prvu platformu za digitalno osiguranje u Bosni i Hercegovini.

Pod motom "Izgrađena za praktičnost", ova platforma će, uz posebno pripremljene ponude, klijentima omogućiti funkcionalnost i potpunu prilagodljivost.

"Aktuelna pandemija je promijenila svijet i postalo je jasno da svi trebamo finansijsku zaštitu i dodatnu sigurnost kako bismo se mogli nositi s nemilim događajima. Imajući na umu izazove s kojima smo se suočili tokom pandemije, aktivno smo radili i ubrzali naše napore da digitaliziramo osiguranje u našoj zemlji i da našim klijentima olakšamo pristup ovoj važnoj usluzi. Nova platforma za osiguranje klijentima nudi kompletan proces obrade putem naše web stranice. Dakle, cijeli proces kupovine i zaključivanja osiguranja se sada može završiti online putem platforme koja je prva ove vrste na tržištu Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Raiffeisen banke.  

Platforma je pokrenuta u saradnji s osiguravajućom kućom UNIQA, a ponuda UNIQA osiguranja obuhvata zaštitu od velikog broja rizika u vidu atraktivnih osiguranih suma.

Klijenti mogu odabrati jedan od tri različita programa zaštite.

Bonus Protect, program lične zaštite, pruža do 50.000 KM pokrića u slučaju nepredviđenih okolnosti ili iznenadnog nesretnog događaja. Bonus pokriće je do 500 KM kao trošak prve pomoći, u slučaju manje nezgode, poput loma kosti. Program finansijske zaštite, Vital Protect u slučaju dijagnosticiranja najčešćih tipova karcinoma ili teških bolesti nudi do 30.000 KM za liječenje, oporavak ili ostale potrebe. Ujedno, omogućava i pristup drugom liječničkom mišljenju.

Comfort Med program osigurava trenutačnu isplatu gotovine do 2.000 KM u slučaju nezgode ili bolesti koja zahtijeva operaciju i barem jedno noćenje u bolnici te do 20 KM dnevne naknade u slučaju da nezgoda ili bolest zahtijeva ostanak u bolnici i dodatne tretmane liječenja. Poklon je bonus pokriće odnosno mogućnost korištenja telemedicinskih usluga dva puta godišnje.

Aktivacija zaštite je jednostavna bez potrebe za posjetom poslovnici Banke i bez potrebe za medicinskim pregledom, a naplata premije se vrši automatski putem debitne ili kreditne kartice, odnosno trajnog naloga s tekućeg računa klijenta kod Raiffeisen banke. Više informacija dostupno je na: https://raiffeisenbank.ba/osiguranje.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital