Otvorena 37. poslovnica: BBI banka od danas i u Bužimu

03.09.2021. 14:11 / Izvor: Akta.ba
Otvorena 37. poslovnica: BBI banka od danas i u Bužimu

Peta poslovna jedinica u ovom kantonu.

U prisustvu klijenata i poslovnih partnera danas je u Bužimu otvorena nova poslovnica Bosna Bank International, savremeni centar koji zadovoljava standarde modernog bankarskog poslovanja. Simboličnim presjecanjem vrpce poslovnicu su ime Uprave BBI banke otvorili  Nedžad Gušić i Suvad Šahinović, predsjedavajući Općinskog vijeća Bužim.

"BBI banka u Unsko-sanskom kantonu prisutna je od 2003. godine i ovo je peta poslovna jedinica u ovom kantonu gdje smo u proteklih 18 godina, putem različitih projekata privrednim subjektima i fizičkim licima, investirali preko 60 miliona KM", izjavio je Gušić, dodavši kako je strateško opredjeljenje BBI banke podrška razvoju privrede BiH putem povoljnih finansijskih linija za mala i srednja preduzeća.

"Vjerujem da će naša nova poslovnica u Bužimu olakšati put do povoljnih finansijskih sredstva iz subvencioniranih linija za privrednike i stanovništvo koje su uspostavljene početkom 2021. godine u saradnji sa Kantonalnim fondom. Privrednicima je na raspolaganju deset miliona KM po izuzetno povoljnim uslovima za podršku pokretanju i razvoju biznisa, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta. Sredstva namijenjena fizičkim licima dostupna su uz profitnu maržu od 2% i bez naknade za obradu finansiranja“, istakao je Gušić.

Poslovnica BBI banke u Bužimu pruža širok spektar usluga za fizička i pravna lica. Njenim otvorenjem poslovna mreža Bosna Bank International d.d. Sarajevo na tržištu Bosne i Hercegovine sada broji 37 poslovnih jedinica, a posao je dobilo novih pet zaposlenika.

Predsjedavajući Općinskog Vijeća Suvad Šahinović izrazio je zadovoljstvo dolaskom moderne finansijske institucije u Bužim. „Želim srdačnu dobrodošlicu BBI banci. Sada će građani naše Općine imati mogućnost obavljati finansijske poslove u svom gradu, što će im umnogome olakšati svakodnevne obaveze.”, kazao je Šahinović.

Radno vrijeme poslovnice u Bužimu, koja se nalazi u ulici 505. viteške brigade na broju 55, je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, te subotom od 9 do 13 sati.

Više informacija o proizvodima i uslugama banke dostupno je na web stranici https://bbi.ba ili putem besplatnog info telefona 080 020 020.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital