Uspješno okončan proces pripajanja Vakufske Banke ASA Banci

13.12.2021. 15:44 / Izvor: Akta.ba
asa banka

ASA Banka nastavlja rasti i pružati podršku stanovništvu i privredi.

ASA Banka nastavlja rasti i pružati podršku stanovništvu i privredi.

Velike vijesti dolaze iz ASA banke, koja je od prvog decembra i formalno pripojila Vakufsku banku. Ovo pripajanje je strateški potez čiji će se pozitivni efekti u budućnosti zasigurno odraziti na unapređenje proizvoda i usluga ove banke. Personaliziran i proaktivan pristup garantuje sigurnost i stabilnost, te će dodatno opravdati povjerenje koje su klijenti ukazali ASA Banci. Zahvaljujući razumijevanju potreba tržišta, ASA banka je prepoznata kao banka kojoj su na prvom mjestu stanovništvo i privrednici naše zemlje.

Predsjednik Uprave ASA Banke, Samir Mustafić, ističe da će ovaj strateški potez akvizicije dodatno ubrzati razvoj sada već najjače domaće banke. "Spajanje različitih poslovnih kultura uvijek je izazovno. Ono što će proces sigurno olakšati je činjenica da su naše vrijednosti jasno definisane i čine integralni dio naše organizacijske kulture. Prema prethodnim iskustvima koje imamo u akvizicijama i spajanju banaka, uvjereni smo da će i ovo pripajanje rezultirati ojačanim timom i pozicijom banke na tržištu. Aktiva ASA banke nakon procesa pripajanja iznosi preko milijardu KM, što predstavlja garant stabilnosti svim klijentima i stabilan oslonac za finansiranje potreba bh. privrede. Kroz godine svog djelovanja, ASA Banka je podržala razvoj raznih poslovnih sektora, te postala važan oslonac za razvoj bh. privrede. Pred nama je period intenzivnih promjena, koje nas raduju, kao i činjenica da smo u mogućnosti da doprinesemo unapređenju bankarskog tržišta u Bosni i Hercegovini," naveo je Mustafić.

Upravo je, zahvaljujući pripajanju Vakufske banke, zastupljenost ASA Banke na području cijele FBiH dodatno ojačana. Prema riječima Mustafića, sada je ASA Banka znatno ojačala mrežu poslovnica, čime je stvorena snažna infrastruktura poslovne mreže sa 39 lokacija. Klijentima banke i dalje ostaje dostupna BH Mreža Bankomata, sa preko 150 lokacija, bez naknade za podizanje gotovine.

Edina Vuk, član Uprave ASA banke, ističe da okončanjem procesa pripajanja Vakufske banke, ASA banka nastavlja da svoje poslovanje zasniva na stvaranju dugoročnog odnosa sa klijentima, uz dominantan fokus na upravljanju kreditnim rizicima. Ovakvim pristupom će i dalje nastaviti da grade i kontinuirano unapređuju ASA banku.

"Projekat pripajanja dvije banke je bio izrazito kompleksan, ali posebnu važnost smo stavili na udruživanju znanja i resursa, timskom radu, te kontinuiranom usklađivanju procesa i aktivnosti kako bi sama integracija prošla znatno lakše i jednostavnije. Sa zadovoljstvom, već sada, možemo istaći da smo u tome i uspjeli! Uprkos svim izazovima koji su iza nas sigurni smo da će ASA banka na kraju ove godine ostvariti rekordnu neto dobit čime dodatno jačamo domaći kapital i stabilnost poslovanja," izjavila je Vuk.

"Iza nas je uspješno okončan zahtjevan proces pripajanja Vakufske banke ASA Banci. Ovaj proces pripajanja predstavlja svojevrsnu prekretnicu u našoj misiji da postanemo vodeća domaća banka na bh. tržištu. Proces pripajanja je sam po sebi zahtjevan i težak. Uspjeli smo uz konstantnu predanost i angažovanost svih uposlenika omogućiti našim klijentima da u periodu procesa pripajanja, imaju što manje zastoja u korištenju usluga Banke. Zahvalan sam i ponosan na cijeli tim ASA Banke koji je uspješno obavio ovaj kompleksan zadatak, dokazavši da smo kao tim spremni odgovoriti na sve buduće izazove koji su pred nama. U skladu sa našom imidž kampanjom mogu poručiti klijentima da nastavljamo rasti zajedno," rekao je Davor Tomić, član Uprave ASA Banke.

ASA Banka svoje poslovanje temelji na domaćem kapitalu, pružanju podrške razvoju privrede i društvene zajednice u kojoj posluje, te snažno podržava ekonomski rast i razvoj BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital