UniCredit Bank d.d. trinaestu godinu zaredom najpoželjniji poslodavac u finansijskom sektoru

02.02.2022. 09:19 / Izvor: Akta.ba
Unicredit

Titula najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru za 2021. godinu.

Trinaestu godinu zaredom, UniCredit Bank d.d. Mostar ponosno je ponijela titulu najpoželjnijeg poslodavca u finansijskom sektoru u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu. Prema izboru portala mojposao.ba i ove godine građani su mogli ocijeniti i odabrati najpoželjnije poslodavce u različitim granama privrede.

Titulu vodeće banke na tržištu u Bosni i Hercegovini UniCredit Bank je potvrdila i ovom nagradom, koja je još jedan u nizu dokaza da, osim odličnih poslovnih rezultata, UniCredit Bank svojim zaposlenicima pruža ugodno mjesto za rad, razvijajući kompetencije, ali i omogućavajući stalni napredak s posebnom pažnjom na dobrobit i zadovoljstvo radnika.

"Kontinuirani razvoj radnika kroz individualizirani pristup i stručna usavršavanja, te mogućnost razvoja lokalne i internacionalne karijere kroz različite segmente Banke i UniCredit Grupe samo su neke od prednosti koje se pružaju zaposlenicima UniCredit Bank. Posebnu pažnju posvećujemo profesionalnoj uspješnosti radnika, a istovremeno vodimo brigu i nastojimo obilježiti najvažnije životne trenutke prigodnim darivanjem, te osigurati posebne poklone za radnike i njihovu djecu povodom novogodišnjih praznika.  Opće dobro naših zaposlenika je važno, stoga smo omogućili korištenje wellbeing programa i osigurali zdravstvene poklon pakete u slučaju oboljenja od virusa COVID-19 i dugotrajnih bolovanja, kao i novčane pomoći u slučaju težih životnih razdoblja radnika i užih članova obitelji. Svjesni važnosti učešća u društveno socijalnim-projektima u lokalnim zajednicama, organiziramo i sudjelujemo u takvim projektima, a posebno nam je drago da naši zaposlenici redovno uzimaju učešće i daju svoj dodatni doprinos ovisno o vrsti projekata." izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d.

Metodologija ovog istraživanja se kontinuirano unapređuje i prilagođava tržištu rada, te se time kvalitet i objektivnost istraživanja poboljšavaju. Ove godine nominovano je 500 kompanija, za koje je glasalo preko 11.000 ispitanika.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital