Svečanost u Vijećnici: ASA Banka donosi siguran oslonac daljem razvoju države

11.03.2022. 08:27 / Izvor: Akta.ba
asa banka

ASA Banka protekle je sedmice kupila Sberbank BH u FBiH čime je vratila stabilnost na tržištu i još jednom potvrdila da je naša i snažna.

ASA Banka protekle je sedmice kupila Sberbank BH u FBiH čime je vratila stabilnost na tržištu i još jednom potvrdila da je naša i snažna. Na ovaj način, nastala je najveća domaća banka koja predstavlja jak oslonac i dugoročnog partnera svim bh. građanima i privredi. 

Tim povodom, sinoć je u sarajevskoj Vijećnici održana svečanost kojoj su prisustvovale brojne visoke zvanice, partneri i klijenti obje banke. Prisutnima su se obratili domaćini koji su se zahvalili klijentima na povjerenju i podršci tokom prethodnog perioda, te naglasili važnost ovakve investicije za cjelokupno tržište.

"Spajanje dvije značajne bankarske institucije, ASA Banka i Sberbank BH, predstavlja historijski važan ekonomski događaj za naše građane, za našu privredu ali i za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Buduća banka sa preko 300 miliona kapitala, preko 2.5 milijarde aktive, 700 zaposlenih, postaje treća najveća banka na tržištu. Uvjereni smo da će naša zajednička filozofija pružiti dugoročnu vrijednost za naše dioničare, zaposlenike, klijente i lokalnu zajednicu", izjavio je direktor Sberbanke BH Jasmin Spahić.

ASA Banka je vodeća domaća banka i dio poslovnog sistema ASA Group, a spajanjem sa Sberbank BH napravit će značajan iskorak na ukupnom bh. tržištu.

"Akvizicijom Sberbank BH, ASA Banka potvrdila je opredjeljenost da gradi  državu na stabilnim i sigurnim temeljima. Istovremeno, ovo je ogroman iskorak unutar bankarskog sektora gdje smo potvrdili da je za nas BH više od tržišta i nastavljamo zajedno sa našim klijentima graditi stabilnu državu. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših partnera i klijenata, te ogromne agilnosti regulatora. ASA Banka nastavlja svoju misiju kroz unapređenje sveukupne ponude uz visok stepen kvaliteta, a sve to utemeljeno na domaćem kapitalu", izjavio je tokom obraćanja predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić.

Ovaj događaj bio je prilika za druženje i razgovor o trenutnim aktivnostima, te budućim planovima razvoja u cilju jačanja domaćeg finansijskog sektora, saopćeno je iz ASA banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital