Zagovornik digitalizacije u bankarstvu: Addiko želi postati prvi izbor za brze kredite u BiH

10.05.2022. 14:17 / Izvor: Akta.ba

Po mnogočemu netipična banka, prepoznata i kao zagovornik digitalizacije u bankarstvu, Addiko želi postati prvi i najbolji izbor za brze kredite u Bosni i Hercegovini.

Po mnogočemu netipična banka, prepoznata i kao zagovornik digitalizacije u bankarstvu, Addiko želi postati prvi i najbolji izbor za brze kredite u Bosni i Hercegovini. Nakon inovativnih rješenja kojima je promijenila pravila igre na tržištu te učinila dostupnim jednostavne i brze kredite ne samo za stanovništvo, već i za mala preduzeća, Addiko nastavlja sa novinama za tržište u vidu osvježenog vizualnog identiteta i netipičnom ponudom. Tokom ovog mjeseca novi Addiko klijenti mogu ugovoriti gotovinski kredit u iznosu od 2000 KM, za koji će nakon otplate platiti ukupno 2020 KM. 

"Želimo biti najbolji u onome što radimo, zbog čega smo Addiko transformisali u specijalističku banku. Klijentima donosimo brz i jednostavan proces odobrenja kredita, potpomognut digitalnim rješenjima. Kao stručnjaci za potrošačko kreditiranje i finansiranje malih preduzeća, fokusirani smo na brzinu i fleksibilnost, posebno u situacijama kada je klijentima potreban dodatan podsticaj. Onima koji još uvijek nisu upoznali jednostavnost poslovanja sa Addiko Bank Sarajevo, nudimo tu mogućnost tokom ovog mjeseca uz ovu vrlo atraktivnu akciju", izjavila je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo.

sanela pašić

"Od danas uvodimo i osvježenu tržišnu komunikaciju. Naš novi brend karakter, hrčak Oskar, i novi slogan "Vaš najbolji izbor za brze kredite" od sada će biti glavni pokretači komunikacije o specijalističkoj strategiji Addiko banke. Oskar je netipični hrčak koji ne sakuplja, nego daje i koji prolazi kroz ljudske situacije", objašnjava Pašić i dodaje: "Njegova misija je slušanje klijenata i zagovaranje njihovih potreba. Uvjeren je da ljudi cijene dodatni podsticaj u svakodnevnom životu."

Addiko banka je na novoj komunikacijskoj platformi sarađivala s kreativnom agencijom Bruketa&Žinić&Grey koja je, uz međunarodnu brend konzultantsku tvrtku Prophet, bila zaslužna i za rebranding u Addiko u 2016. godini. "Ne možeš biti najbolji u svemu. Zato se Addiko banka specijalizirala za brze gotovinske kredite i mala preduzeća. Addiko je drugačija od svih ostalih banaka", izjavio je Davor Bruketa, jedan od osnivača agencije Bruketa&Žinić&Grey.

addiko

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital