Digitalizacija malih i srednjih kompanija uz 15 % povrata na investiciju u ProCredit Bank

04.11.2022. 09:51 / Izvor: Akta.ba
Digitalizacija preduzeća

Vlasnik ste kompanije koja razmišlja o investiciji koja će poboljšati efikasnost u poslovanju? Kupujete li CNC mašinu ili 3D printer? Ako su odgovori potvrdni, nastavite da čitate.

Vlasnik ste kompanije koja razmišlja o investiciji koja će poboljšati efikasnost u poslovanju? Kupujete li CNC mašinu ili 3D printer? Ako su odgovori potvrdni, nastavite da čitate.

Pojam digitalizacije je širokog shvatanja. Pojednostavljeno, digitalizacija je upotreba digitalnih tehnologija u cilju promjene poslovnog modela, pružanja mogućnosti novih prihoda i dodatnih vrijednosti. Ona stvara nove ili mijenja postojeće poslovne procese, kulturu i korisnička iskustva kako bi se zadovoljile promjene poslovnih i tržišnih zahtjeva.

Krajem juna ove godine, ProCredit Bank BiH i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 5 miliona eura, za koju je Evropska unija osigurala i bespovratna sredstva, u okviru programa “Go Digital in BiH”. Potpisivanjem ugovora, ProCredit Bank, prva digitalna banka u Bosni i Hercegovini, postala je partner EBRD-a za provođenje ovog programa.

Navedena kreditna linija je otvorila niz mogućnosti za ulaganja malih i srednjih preduzeća (MSP) u investicije za digitalizaciju procesa. Pored navedenog, EBRD uz verifikaciju investicije vrši i povrat do 15% od iznosa realizovanog kredita sa ProCredit Bank. Konkretno, ukoliko ste kompanija kvalifikovana kao malo ili srednje preduzeće, te kupujete mašinu u vrijednosti od 100.000 KM, i za kupovinu uzimate investicioni kredit, možete očekivati povrat u iznosu 15.000 KM. Navedeni iznos je u većini slučajeva, uz rok povrata kredita adekvatan namjeni kredita, dovoljan za  pokriće troškova kredita i većeg dijela troškova kamate.

Proces apliciranja je jednostavan uz popunjavanje odgovarajućeg obrasca i prilaganje investicionog plana. Odobrenje kredita se realizuje uz ustaljenju kreditnu proceduru ProCredit Bank ali i uz podršku EBRD konsultanata.

Ukoliko planirate da investirate u digitalizaciju procesa, a nemate ideju kako da sve finansirate, kontaktirajte ProCredit Bank na broj telefona 033 250 950 ili putem e-maila na directinfo@procreditbank.ba i budite dio “Go Digital in BiH” priče.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital