Hrvatska prelazi na euro: Evo šta trebate uraditi ako imate kune

10.11.2022. 11:50 / Izvor: Akta.ba
kune

Bosna Bank International d.d. Sarajevo obavjestilo je korisnike da je Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o objavi uvođenja eura kao službene valute.

Bosna Bank International d.d. Sarajevo obavjestilo je korisnike da je Vlada Republike Hrvatske donijela odluku o objavi uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, sa početkom važenja od 01. januara 2023. godine, kada će valuta HRK (hrvatska kuna) prestati da važi kao zvanično sredstvo plaćanja.

Pozivaju korisnike da posjetite najbližu poslovnicu BBI banke, najkasnije do 29.12.2022. godine, kako bi mogli da izvršite konverziju postojećih stanja na računu iz valute HRK u valutu BAM ili neku drugu stranu valutu.

Banka će u suprotnom, sva sredstva na računima klijenata navedene valute HRK, automatski konvertovati u valutu euro na datume 30-31.12.2022. godine, prema važećem srednjem kursu Centralne banke Bosne i Hercegovine, za taj dan i bez naknade za konverziju.

Za sve dodatne informacije, obratite se putem e-mail adrese: info@bbi.ba ili putem besplatnog broja telefona: 0800 200 20.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital