Nova usluga

Intesa Sanpaolo Banka prva banka u BiH koja svojim klijentima nudi sigurnu otplatu kredita

24.01.2023. 14:59 / Izvor: Akta.ba
intesa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo Banka, s ovom uslugom postaje prva banka na bh. tržištu koja svojim klijentima nudi sigurnu otplatu kredita.

Intesa Sanpaolo Banka u novu poslovnu, ali ujedno i jubilarnu, godinu odlučila je ući sa proširenom uslugom u okviru ponude stambenih i hipotekarnih kredita. Naime, svi klijenti Banke koji se u narednom periodu odluče za kupovinu nekretnine ili refinansiranje postojećeg kredita moći će ugovoriti osiguranje otplate kredita za slučaj smrti uslijed bolesti ili nezgode.

Intesa Sanpaolo Banka, s ovom uslugom postaje prva banka na bh. tržištu koja svojim klijentima nudi sigurnu otplatu kredita.

"Dešavanja kojima smo svjedočili protekle dvije godine značajno su uticala na nivo svijesti stanovništva u zdravstvenom i ekonomskom smislu. Upravo to nas je potaklo da sadržaj naših proizvoda i usluga podignemo na jedan potpuno novi nivo, usmjeren na stvarne potrebe klijenata. Pitanje sa kojim se susreće svaki klijent koji razmišlja o dugoročnom zaduženju vezan je za neizvjesnost budućnosti, odnosno strah od mogućeg prenosa obaveze otplate kredita na porodicu uslijed nepredviđenih okolnosti“, izjavila je Nađa Hrustanović, direktor Direkcije za affluent i private klijente Intesa Sanpaolo Banke.

Hrustanović je kazala da je najveći zadatak njihovog razvojnog tima zasigurno bio izbor optimalnog osiguravateljnog pokrića koje klijentima nudi dugoročnu sigurnost uz vrlo prihvatljivu cijenu.

"Na ovakav način, klijenti će biti u prilici ugovoriti policu koja će njihovoj porodici obezbijediti otplatu određenog broja rata kredita i pružiti im dovoljno vremena za donošenje odluke da li žele nastaviti otplatu kredita, isti reprogramirati ili zatvoriti“, kazala je.

Povodom 15. godišnjice koju ova Banka obilježava ove godine, prvih pet klijenata koji apliciraju za stambeni ili hipotekarni kredit s opcijom osiguranja otplate kredita dobit će koristan poklon za svoj novi dom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital