MIGRACIJA PODATAKA

ASA Banka udružila snage s kompanijom ASEE, dvije banke u jedan sistem

22.03.2023. 10:16 / Izvor: Akta.ba
ASA BANKA

ASEE u Bosni i Hercegovini se udružio sa ASA Bankom u migraciji podataka iz ASA Banke u ASEE Core Banking System (CBS).

ASEE u Bosni i Hercegovini se udružio sa ASA Bankom i uspješno migrirao podatke iz ASA Banke u ASEE Core Banking System (CBS). Projekat je uključivao usluge migracije klijenata iz dvije banke. Servisiranje migriranih klijenata je omogućeno ekskluzivno kroz ASEE Core Banking rješenje.

ASEE i ASA Banka d.d. Sarajevo zaključile su i Ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji koji će se prvenstveno fokusirati na migraciju podataka i buduća očekivanja skalabilnosti i podrške za bržu inovaciju i održavanje postojećih proizvoda.

Davor Tomić, član Uprave ASA banke, osvrnuo se na ovu saradnju i rekao: "Kontinuirano unapređujemo i razvijamo naše poslovne aktivnosti. Održavanje zadovoljstva naših klijenata i pozitivnog odgovora na naše usluge za nas je jedan od glavnih motivatora i drži nas na putu digitalizacije, daljeg razvoja i napretka. Uspješno okončanje ovako sveobuhvatnog i složenog procesa integracije dvije banke potvrda je kvaliteta i efikasnosti ASA Banke, kao i kompetentnosti i efektivnosti ASEE tima koju smo prepoznali kao pouzdanog i dugogodišnjeg partnera".

DAVOR TOMIĆ

Davor Tomić, član Uprave ASA Banke

Ovaj projekat se nastavlja i dalje s namjerom standardizacije poslovanja kroz jednu visoko skalabilnu platformu. 

"ASEE Core Banking System (CBS) je integrisani bankarski sistem za stanovništvo i pravna lica, dizajniran da podrži banke u veoma dinamičnom okruženju tržišta ili spajanju kompanija u razvoju. Upravo je to bio proces sa kojim se ASA Banka suočila. ASA Banka, sa tradicijom i postojanjem dužom od 60 godina, prepoznatljiva je po svojoj stabilnosti i sigurnosti na bh. tržištu. Izuzetno smo ponosni što implementacijom Core Banking rješenja, kao kompanija, možemo dati mali doprinos njihovom kontinuiranom unapređenju sveobuhvatnih poslovnih procesa", rekao je Darko Glamočanin, direktor ASEE u Bosni i Hercegovini.

DARKO

Darko Glamočanin, direktor kompanije ASEE u Bosni i Hercegovini

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital