Efikasniji procesi kroz digitalizaciju

Hasan Hasić je novi član Uprave ASA Banke

03.04.2023. 17:09 / Izvor: Akta.ba
ASA  BANKA

Hasan Hasić stručnjak u oblasti bankarstva i digitalne transformacije, novi je član Uprave ASA Banke.

Hasan Hasić stručnjak u oblasti bankarstva i digitalne transformacije, novi je član Uprave ASA Banke.

Sa preko 15 godina iskustva u bankarskom sektoru, obavljajući rukovodeće pozicije u međunarodnim bankama kao i sa višegodišnjim iskustvom u IT i fintech kompanijama, Hasan Hasić predstavlja značajno pojačanje u segmentu digitalizacije i implementacije inovativnih kanala distribucije u ASA Banci, te će biti uključen u kreiranje efikasnijih procesa uz savremena tehničko-tehnološka rješenja prilagođena potrebama i očekivanjima tržišta.

"ASA Banka je u kratkom periodu zauzela vrlo važno mjesto na tržištu i pokazala agilnost u upravljanju i odnosu prema klijentima. Osjećam privilegiju i veliku odgovornost da u ovako dinamičnom okruženju primijenim svoje znanje i iskustvo kako bih zajedno sa kolegicama i kolegama značajno inovirali digitalne kanale i primjenili globalne trendove na bh. tržište", ističe Hasan Hasić.

ASA Banka ostaje posvećena očuvanju sigurnosti i stabilnosti finansijskog sistema, te podršci stanovništvu i privredi kroz inovativne proizvode, održivo poslovanje i djelovanje u lokalnim zajednicama.

"Svjesni smo odgovornosti koju kao vodeća domaća banka imamo i kontinuirano uvodimo nova rješenja kako bismo poboljšali dostupnost naših usluga i olakšali svakodnevno finansijsko poslovanja. Naš cilj je uvijek podizati ljestvicu više i raditi na novim proizvodima i uslugama, uz jaku i stabilnu organizacijsku strukturu. Želimo dobrodošlicu novom članu Uprave Banke, koji nam donosi novu energiju, znanje i iskustvo i radujemo se saradnji na razvoju svih segmenata poslovanja", ističu iz ASA Banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital