NOVA POSLOVNICA

Tri nove lokacije Sparkasse Banke u Sarajevu u ovoj godini

05.04.2023. 15:30 / Izvor: Akta.ba
Sparkasse
OTVORI GALERIJU

U općini Novi Grad Sarajevo, u naselju Alipašino Polje, danas je otvorena nova poslovnica Sparkasse Bank dd BiH.

U općini Novi Grad Sarajevo, u naselju Alipašino Polje, danas je otvorena nova poslovnica Sparkasse Bank dd BiH, članice austrijske Steiermaerkische Sparkasse banke, te je sada u Sarajevu prisutna na sedam lokacija.

Svečanim presijecanjem vrpce poslovnicu su otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, predsjednik Uprave Steiermaerkische Sparkasse Austrija Gerhard Fabisch i predsjednik Uprave Sparkasse Bank BiH Amir Softić, uz prisustvo velikog broja zvanica i medija.

Načelnik Efendić ovom prilikom je istakao da se radi o jednoj od većih banaka u BiH, austrijskoj banci, te da je važno da je općina mjesto interesantno za sve vrste investicija, ulaganja, otvaranja svih vrsta poslova u svim djelatnostima, pa tako i u bankarskom sektoru.

"Bankarski sektor BiH je vrlo važan za ukupan razvoj privrede, za razvoj i lokalne zajednice i svih drugih. Mi smo kao Općina do sada imali više različitih programa razvijenih u saradnji sa bankama, a usmjerenih i prema našim građanima i privredi, od podrške za stambeno zbrinjavanje mladih do povoljnih kreditnih linija za naše privredne subjekte, koje smo, između ostalih, realizirali i sa Sparkasse bankom. Obzirom da se svijet nalazi u jednoj velikoj krizi sa inflacijom i ostalim problemima koji su prouzrokovani koronom, zatim ratom u Ukrajini itd. značajno je da se BiH na neki način održava stabilnom u smislu nekih velikih lomova i da od onog slučaja sa tzv. švicarcima u kreditima skoro da nije bilo nekih većih problema koje su građani imali sa našim bankarskim sektorom. Ja se nadam da će on ostati servis građana BiH tako što će biti pouzdan čuvar novca naših građana. Zbog toga je važno da imamo stabilan bankarski sektor, da sa njima imamo saradnju i mi sa lokalnog nivoa, ali i ostali nivoi vlasti u BiH“, izjavio je načelnik Efendić.

sparkase

Općina Novi Grad ima dobro iskustvo da svi oni koji jednom dođu, ne idu više iz Novog Grada, nastoje da se šire, tu otvaraju dodatne poslove. Općina Novi Grad Sarajevo peta je po razvijenosti u Federaciji BiH po ukupnom indeksu i Općina sa najviše uposlenih po mjestu prebivališta. Prema prometu fiskalnih uređaja Novi Grad je prva općina u  FBiH, što zapravo govori o interesu i interesantnosti tržišta Novog Grada za sve vrste poslovanja.

Gerhard Fabisch, predsjednik uprave Steiermaerkische Sparkasse, austrijske matične kuće Sparkasse Banke u BiH istakao je da ova grupacija iza sebe ima 200-godišnju tradiciju bankarskog poslovanja, kroz koju se njen poslovni model dokazao kao finansijski uspješan i vrlo stabilan. Gospodin Fabisch je potvrdio opredijeljenost ove Grupacije za dugoročno poslovanje i održivo investiranje u BiH, što potvrđuje i ovo širenje mreže poslovnica.

Član Uprave Sparkasse Bank Amir Softić kazao je da je Općina Novi Grad Sarajevo pravo mjesto za ulaganje i mjesto ekonomskog razvoja

"Kada analiziramo razvoj same Općine i onoga što jeste fokus, a to je fokus u ekonomskom razvoju, rastu, boljitku života našeg stanovništva mi zapravo dijelimo istu strategiju, istu viziju. Sparkasse banka danas želi da predstavi koncept finansijskog zdravlja koji je zasnovan upravo na razumijevanju potreba lokalne zajednice i pravim odgovorima koje ova lokalna zajednica treba, koji trebaju naši građani, naša privreda i ekonomija. Mislimo da Sparkasse banka može u ovoj Općini doprinijeti upravo daljem razvoju kako Općine tako i cijelog Kantona Sarajevo", kazao je Softić.

spar

U novoj poslovnici će građanima i privrednicima na usluzi biti tim iskusnih bankara sa svim finansijskim produktima i savjetovanjem, te zona sa uređajima koja zamjenjuje konvencionalne šalterske usluge i čini ih dostupnim 24/7. Time su i nove poslovnice banke dio koncepta digitalizacije – sa novim uslužnim modelom, poslovnice postaju centri za visoko-kvalitetno, individualno savjetovanje, dok se bazične usluge platnog prometa preusmjeravaju u digitalne zone i elektronsko/mobilno bankarstvo.

Nova poslovnica Sparkasse Banke u općini Novi Grad se nalazi u naselju Alipašino polje na adresi Trg međunarodnog prijateljstva bb.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital