Treću godinu zaredom

Global Finance proglasio UniCredit najboljom podskrbničkom bankom u Bosni i Hercegovini

06.06.2023. 11:36 / Izvor: Akta.ba
UniCredit Bank

Nagradama za najbolje podskrbničke banke, magazin Global Finance odaje priznanje organizacijama koje nude inovativne ideje, efikasna rješenja i snažnu savjetodavnu podršku.

Već treću godinu zaredom, UniCredit Bank d.d. proglašena je najboljom bankom podskrbnikom nad finansijskim instrumentima u Bosni i Hercegovini, od strane međunarodnog finansijskog časopisa Global Finance-a. Pored Bosne i Hercegovine, UniCredit Grupa je nagrađena istom nagradom u još pet zemalja u kojima posluje - Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Sloveniji, kao i u regionu Centralne i Istočne Europe.

Nagradama za najbolje podskrbničke banke, magazin Global Finance odaje priznanje organizacijama koje nude inovativne ideje, efikasna rješenja i snažnu savjetodavnu podršku.ž

Almir Gredić, član Uprave za korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d. ovim povodom je izjavio: “U UniCreditu se ponosimo našim podskrbničkim uslugama i drago nam je da iz godine u godinu potvrđujemo poziciju najbolje banke podskrbnika u Bosni i Hercegovini. Istinski se zahvaljujem svom timu na nepokolebljivoj predanosti da zajedno istrajemo kroz sve izazove, pretvarajući UniCredit u snažnog pokretača uspjeha, inovacija i izvrsnosti. Koristim priliku da se zahvalim i našim klijentima, koji nam sve ove godine ukazuju svoje povjerenje za ostvarenje ovako značajnih dostignuća. Nastavit ćemo predano raditi na unaprjeđenjima i digitalnim rješenjima, prateći trendove tržišta i potrebe naših klijenata."

Kao dio procesa ocjenjivanja, urednički odbor časopisa Global Finance uzima u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka te podatke dobijene od banaka, kako bi odabralo institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima i u regijama.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi. Posljednje, ali ne i najmanje važno, Global Finance prikuplja informacije i od korisnika podskrbničkih usluga.

“Ovo je 14. godina zaredom kako UniCredit dobija ovu prestižnu nagradu, što odražava našu stalnu posvećenost pružanju izuzetnih usluga našim klijentima. One ujedno ističu snagu i posvećenost naših centralnih i lokalnih Global Securities Services timova, koji neumorno rade na pružanju skrbničkih usluga po najvišim standardima, osiguravajući neometanu i efikasnu uslugu za naše klijente. Ponosni smo što smo prepoznati kao lideri u industriji i ostajemo posvećeni prevazilaženju očekivanja u godinama koje dolaze", rekao je Fabio Fornaroli, direktor korporativnog sektora UniCredita za Centralnu i Istočnu Europu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital