Krediti uz besplatno zdravstveno osiguranje

ASA Central osiguranje, Eurofarm i ASA Banka predstavili jedinstven domaći proizvod

20.09.2023. 12:58 / Izvor: Akta.ba
kreditiranje

U svim svojim razvojnim procesima pronalaze proizvode koji su adekvatni za domaće tržište, tako je i ovaj put.

Najveća domaća banka u Bosni i Hercegovini ASA Banka danas je u Sarajevu predstavila svoj novi proizvod u sklopu akcije nenamjenskih i zamjenskih kredita.

Nova ponuda ASA Banke po svojim karakteristikama jedinstvena je na bankarskom tržištu, jer donosi benefite koji su izuzetno važni za građane Bosne i Hercegovine.

Potvrđujući poziciju istinskog domaćeg brenda koji uvijek radi u najboljem interesu bh. društva, ASA Banka je udružila snage sa ASA Central osiguranjem i Eurofarm poliklinikom, te kreirala novi nenamjenski i zamjenski kredit uz besplatno zdravstveno osiguranje.

Samir Mustafić, predsjednik Uprave ASA Banke kazao je da kada rade na novim prizvodima u viziji i misiji uvijek imaju građane i svoju podrška usmjeravaju ka njima.

U svim svojim razvojnim procesima pronalaze proizvode koji su adekvatni za domaće tržište, tako je i ovaj put.

“Težimo stvaranju zdravog ekosistema pa tako i naš Eurofarm tu ima sada veliku ulogu. Shvatili smo da je sada došlo vrijeme da naši klijenti osjete prednosti saradnje banke sa osiguranjem i Eurofarmom i da tržištu ponudimo jedan inovativan proizvod koji će klijentima pored finansijske pogodnosti, fiksne kamatne stope ponuditi i sigurno zdravstvo. Prva smo banka na tržištu BiH koja je stvorila proizvod koji ima dobrovoljno zdravstveno osiguranje do 1000 KM u prvoj godini i usluge koje se nude u sklopu Eurofarma”, kazao je Mustafić.

Podsjetio je kako su u finalnoj fazi završetka radova na izgradnji ASA bolnice, a čiji je završetak planiran do kraja godine, i koja će svakako nuditi dodatne pogodnosti kroz banku, osiguranje ali i Eurofarm.

"U fokusu našeg djelovanja jeste unapređenje kvalitete života građana Bosne i Hercegovine, kroz odgovoran odnos prema zdravlju. Proizvod „Kredit bez briga“ sa zdravstvenim osiguranjem koji danas predstavljamo, izdvaja se zahvaljujući posebnim pogodnostima poput dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje omogućava kvalitetniju brigu o zdravlju. Siguran sam da će naši klijenti vrlo brzo prepoznati vrijednosti novog proizvoda", izjavio je Mustafić.

ASA Banka treća je najveća banka na bh. tržištu sa 3 milijarde KM bilansne sume. Sa 30.06. zabilježili su 25 miliona KM dobiti. Svi ovi parametri kako su kazali, dolaze zahvaljujući internim kapacitetima, domaćim kapitalom i poslovanju na domaćem tržištu.

Njihovi klijenti, korisnici kredita svoje preglede u okviru paketa zdravstvenog osiguranja ASA Central Osiguranja mogu obaviti u poliklinici Eurofarm, na više od deset različitih lokacija BiH.

Feđa Morankić, direktor i predsjednik Uprave ASA Central osiguranja kazao je da je velika privilegija učestvovati a i podržati jednu banku kao što je ASA Banka, koja svojim kapacitetima doprinosi razvoju finansijskog tržišta, pružanju kvalitetne usluge klijentima.

“Naše Osiguranje je prošlo kroz veliki proces integracije gdje smo postali tržišni lider sa visokom premijom. Ono što očekujemo i čemu se nadamo jeste da u saradnji sa Bankom maksimalno iskoristimo naše rezultate i klijenima pružimo što bolju uslugu. I da upravo ovo bude razlika koja nas izdvaja od konkurenata. Paket koji trenutno predstavljamo je samo jedan od naših proizvoda iz palete dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Uz dobru uslugu Eurofarma sigurno će klijenti dobiti najbolju uslugu i da će svi osjetiti benefite koji ovakve usluge nude”, kazao je Morankić.

Ovo Osiguranje trenutno radi na razvoju deset novih proizvoda van bolničkog i bolničkog liječenja što će sigurno otvorenjem ASA Bolnice dobiti svoj pravi značaj.

Dr. Taib Delić direktor poliklinka Eurofarma, kazao je da je jako sretan što su dio ASA grupacije i što učestvuju u jednom ovakvom projektu.

“Mi smo sada zajedno sa Bankom i Osiguranjem partneri u promociji zdravlja. Dio smo zdravstvene grupacije koja će svoju priču zaokružiti otvorenjem ASA Bolnice. Kada smo dio ovakve grupacije u mogućnostimo da imam najsavremenije aparate i usluge za naše pacijente", rekao je Delić.

Pozvao je sve da se brinu o svom zdravlju, da na vrijeme preveniraju bolesti a da u slučaju dodatnih potreba za brigu imaju podršku njihovih poliklinika a uskoro i bolnice.

Osnova ovakve saradnje je podrška finansijskoj stabilnosti i očuvanja zdravlja a sve s ciljem podizanja kvaliteta života građana.

Predstavljeni kredit bez briga donosi i posebnu pogodnost za sve korisnike nenamjenskog i zamjenskog kredita, a to je fiksna kamatna stopa tokom cijelog period otplate kredita,sa maksimalnim periodom otplate deset godina.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital