POTVRDA USPJEHA

ASA Banka dobitnik priznanja "Vizija 100 - Poslovni potez u bankarskom sektoru"

22.09.2023. 16:54 / Izvor: Akta.ba
asa banka

ASA Banka dobitnik je prestižnog priznanja "Vizija 100 - Poslovni potez u bankarskom sektoru" u okviru projekta "100 najvećih u BiH i regionu".

ASA Banka dobitnik je prestižnog priznanja "Vizija 100 - Poslovni potez u bankarskom sektoru" u okviru projekta "100 najvećih u BiH i regionu" koje već 36 godina zaredom organiziraju Poslovne novine.

Ovo priznanje za ASA Banku kao najuticajniju i najveću domaću banku dolazi gotovo godinu dana nakon uspješnog pripajanja Sberbank BH i predstavlja još jednu potvrdu uspjeha ASA Banke kao i njenu proaktivnu ulogu u oblikovanju pozitivnih promjena u bankarskom sektoru. Priznanje je preuzeo Predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić na svečanosti koja je održana sinoć u Sarajevu.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo preuzeti ovu nagradu večeras u društvu 100 najvećih kompanija u BiH. U ime svih uposlenika ASA Banke želim se zahvaliti organizatorima što su prepoznali viziju ASA Banke, kao i hrabrost i spremnost da brzo donesemo odluke od važnosti za stabilnost ekonomije cijele BiH", istakao je Predsjednik Uprave ASA Banke Samir Mustafić prilikom preuzimanja nagrade, dodajući da su izuzetno ponosni da su i tokom prvih šest mjeseci ove godine nastavili trend rasta u svim segmentima poslovanja, te da ASA Banka danas predstavlja oslonac i podršku domaćoj privredi i građanima BiH.

asa

Aktiva Banke danas iznosi blizu tri milijarde konvertibilnih maraka s kreditnim portfolijem od 1,75 milijardi KM te bazom depozita od 2,5 milijardi KM. Izraženi potencijal za daljnji rast i unapređenje tržišne pozicije pokazuje i ostvarena profitabilnost od 25 miliona KM prije poreza na dobit u prvih šest mjeseci ove godine.

"Rezultati koje ASA Banka postiže iz godine u godinu ubjedljiv su pokazatelj održivosti i ispravnosti naše poslovne strategije i upravljačkog modela sa kojima nastavljamo i u narednom periodu. Ekosistem i brojne prednosti koje nam pruža ASA Grupacija  daju nam mogućnost kreiranja proizvoda koje čine različite i vrlo konkurentne usluge kao što su zdravstvo, osiguranje, banka i digitalno poslovanje. Stalnim jačanjem i razvojem programa lojalnosti stvaramo jedinstven koncept korištenja proizvoda i usluga za naše klijente, a to je prednost koju ne može ponuditi niti jedna druga banka na tržištu", istakao je Mustafić.

ASA Banka kao vodeća domaća banka kontinuirano prati potrebe klijenata kreirajući proizvode koji donose jednostavno bankarsko poslovanje i olakšavaju svakodnevni život. Kao treća najveća banka na tržištu sa preko 60 poslovnica širom BiH, ASA Banka nastavlja djelovati u cilju rasta domaće ekonomije, prosperiteta pojedinaca i cjelokupnog društva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital