SLIJEDOM UGOVORA

UniCredit Bank objavio javni poziv za finansiranje poslovanja malih preduzeća u KS

30.10.2023. 15:23 / Izvor: Akta.ba
UNICREDIT

UniCredit Bank je objavila Javni poziv subjektima male privrede u KS za podnošenje zahtjeva.

Slijedom Ugovora o dodjeli namjenskih kreditnih sredstava subjektima male privrede, potpisanog između UniCredit Bank Mostar i Ministarstva privrede KS, UniCredit Bank je objavila Javni poziv subjektima male privrede u KS za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja po subvencioniranoj kamatnoj stopi.

Ova podrška dio je Programa razvoja male privrede kreirane s ciljem olakšanog pristupa finansijskim resursima neophodnim za razvoj poslovanja ovih preduzeća.

UniCredit Bank plasirat će sredstva uz subvenciju kamate za kredite do 2.000.000 KM, a koja su namijenjena za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnijeg poslovanja i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije te finansiranja za trajna obrtna sredstva.

Mali privrednici moći će aplicirati za sredstva s maksimalnim rokom otplate do 84 mjeseca i grace periodom od 12 mjeseci.

Na ovaj način, UniCredit Bank nastavlja aktivno raditi na osnaživanju zajednice kroz pružanje prilika za razvoj i unaprjeđenje poslovanja malih privrednika.

Više informacija o kriterijima Javnog poziva može se pronaći u dnevnim novinama, te na web stranici UniCredit Bank, kao i stranici Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital