Višegodišnje iskustvo u radu

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić pridružili se Upravi BBI banke

06.11.2023. 13:46 / Izvor: Akta.ba
BBI banka

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić stekli su zavidno iskustvo tokom višegodišnjeg rada na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama.

Nadzorni odbor Bosna Bank International d.d. Sarajevo, uz prethodnu saglasnost Agencije za bankarstvo FBiH, imenovao je Ibru Osmanovića za člana Uprave Banke za poslovanje s pravnim licima i Hrvoja Lovrića za člana Uprave Banke zaduženog za Operacije i IT.

ibro

Ibro Osmanović

Ibro Osmanović i Hrvoje Lovrić stekli su zavidno iskustvo tokom višegodišnjeg rada na rukovodećim pozicijama u finansijskim institucijama, a koje obuhvata upravljanje kreditnim rizicima, struktuiranje posebnih kreditnih aranžmana, razvoj novih proizvoda u skladu s potrebama tržišta, poboljšanje kvalitete organizacije poslovanja, digitalnu transformaciju i uvođenju digitalnih rješenja koja su unaprijedila cjelokupan bankarski sistem u Bosni i Hercegovini.

hrvoje

Hrvoje Lovrić

Novi članovi Uprave, pridružuju se postojećoj Upravi, koju čine predsjednik Uprave, Alek Bakalović, Azra Hadžiomeragić, članica Uprave za poslovanje sa stanovništvom i Jasmina Dobrača, članica Uprave za rizike i finansije. Uprava, ojačana novim članovima, omogućit će dodatnu učinkovitost i modernizirati poslovanje Banke u skladu s potrebama bh. tržišta i najvišim standardima poslovanja, ali i jačati povjerenje klijenata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital