Novogodišnji prijem

Softić: Sparkasse grupacija obilježava lijepe priče, večeras slavimo partnerstva (VIDEO)

20.12.2023. 08:11 / Izvor: Fena
softić

U Sparkasse Banci vjeruju, dodao je, da partnerstva najjače i najdirektnije utiču na transformaciju određenog društva.

Tokom novogodišnjeg prijema koji je Sparkasse Banka u Bosni i Hercegovini priredila sinoć u Vijećnici u Sarajevu, predsjednik Uprave te banke Amir Softić rekao je tim povodom da Sparkasse grupacija u BiH zajedno s partnerima obilježava lijepe priče i vrijednosti promovirane tokom 2023. godine.

"Večeras želimo da podijelimo s našim klijentima, s našim partnerima, sve što smo radili protekle godine a što je zapravo pokazalo da je naš poslovni model izuzetno dobar, izuzetno jak i prepoznatljiv na tržištu. Naime, ove godine smo uspjeli ostvariti izuzetan rezultat; možemo reći da je rast operativnog rezultata preko 30 posto u odnosu na prošlu godinu, ali mnogo važnije od svega -  što osim naše finansijske snage, vidimo da su naša partnerstva koja smo uspostavili s reprezentativnim i velikim korporacijama zapravo urodila plodom i da pokazujemo model dominantan na tržištu, što je tržište definitivno prepoznalo", kazao je Softić.

Po njegovim navodima, Sparkasse grupacija u Bosni i Hercegovini, s više od 500 zaposlenih, uz izuzetnu podršku matične grupe, zapravo je jedna od nastabilnijih i najbrže rastućih bankarskih grupacija u BiH i jedan od najaktivnijh kreditora bosanskohercegovačke privrede.

"I ove godine smo izašli s brojnim proizvodima koji su u srži vezani za naš model finansijskog zdravlja i očuvanja životne okoline, stvaranja održive ekonomije u BiH. Zbog toga smo zaista ponosni. Ali ono što posebno želim da istaknem su partnerstva, večeras slavimo ta partnerstva", kazao je Softić.      

U Sparkasse Banci vjeruju, dodao je, da partnerstva najjače i najdirektnije utiču na transformaciju određenog društva, od same ekonomije do akademske zajednice pa i nas, pojedinaca.

"Stoga je večer u Vijećnici posvećena partnerima, lijepim pričama iz 2023. godine", zaključio je Softić.

Pripremljena su priznanja za sve kompanije što su, po Softićevim riječima, imale hrabrosti da izađu iz okvira svog poslovanja i zbog toga ostvare sjajne rezultate. To su šest priznanja i zahvalnice brojnim  partnerima.

"Priznanja su za sve one koji su svoju humanost pretočili u njihovu misiju poslovanja, a to je  hrabrost. Bosna i Hercegovina treba  takvu hrabrost jer ta hrabrost kreira i nadu za opstanak i nadu zašto treba da budemo ovdje i svrhu postojanja", zaključio je Softić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital