Novi kredit od 15 miliona KM za dionicu Zvirovići-Bijača

Kapital / BANKARSTVO

Novi kredit od 15 miliona KM za dionicu Zvirovići-Bijača

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine podržala je inicijativu da se osiguraju dodatna sredstva kreditnim zaduženjem kod Češke izvozne banke za projekt Koridor Vc dionica Zvirovići-Bijača u iznosu od 15 miliona eura.

18.07.2013. 15:41 / Izvor: eKapija.ba

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine podržala je inicijativu da se osiguraju dodatna sredstva kreditnim zaduženjem kod Češke izvozne banke za projekt Koridor Vc dionica Zvirovići-Bijača u iznosu od 15 miliona eura. Prihvaćena je Informacija o kreditu Češke izvozne banke kojim se osiguravaju dodatna sredstva za projekt Koridor Vc dionica Zvirovići-Bijača kao osnova za vođenje pregovora. 

Zaduženi su Federalno ministarstvo finansija, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Autoceste Federacije d.d. Mostar da u tim za pregovore o kreditu, imenuju svoje ovlaštene predstavnike.

Konačna odluka o zaduženju bit će donesena po okončanju pregovora sa Češkom izvoznom bankom sa kojom će se utvrditi konačni uvjeti kreditnog zaduženja. Krajnji dužnik po ovom kreditnom zaduženju bit će JP Autoceste Federacije BiH d.d. Mostar. 

Federalno ministarstvo finansija će Vladi Federacije BiH podnijeti Informaciju o pregovorima kao i tekst usaglašenog ugovora između Bosne i Hercegovine i Češke izvozne banke. Zaduženo je Federalno ministarstvo finansija da ovaj zaključak dostavi Ministarstvu finansija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure u vezi sa kreditnim zaduženjem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital