IRB RS preuzima Krajina osiguranje 21. aprila

05.04.2017. 08:26 / Izvor: capital.ba
IRB RS preuzima Krajina osiguranje 21. aprila

Poziv za sjednicu sa samo četiri tače dnevnog reda objavljen je jučer na sajtu Banjalučke berze.

Vanredna sjednica Skupštine akcionara "Krajina osiguranja", na kojoj bi upravljanje ovim društvom trebalo da preuzme Republika Srpska preko Investiciono-razvojne banke, zakazana je za 21. april.

Poziv za sjednicu sa samo četiri tače dnevnog reda objavljen je jučer na sajtu Banjalučke berze.

Na dnevnom redu se, pored izbora predsjedavajućeg i radnih tijela Skupštine, nalaze još tri tačke i to razrješenje i imenovanje novih članova UO te razmatranje Informacije o rezultatima vanredne uprave u ovom društvu.

IRB bi, kao najveći pojedinačni akcionar, na ovoj Skupštini mogla da preuzme upravljanje "Krajina osiguranjem“ s obzirom na to da je Komisija za hartije od vrijednosti RS utvrdila da su novi vlasnici društva Naveen Aggarwal i Gupta Neete djelovali zajedno pri kupovini te im je oduzela pravo glasa na Skupštini akcionara „Krajina osiguranja“ sve dok ne objave ponudu za preuzimanje preostalih akcija društva.

Vlasnik "Ideal petrola“ i jedan od akcionara "Krajina osiguranja" Nenad Luburić rekao je da će podržati IRB na sjednici i da očekuje da će biti formiran novi UO i izabran novi direktor kako bi ovo društvo konačno počelo sa normalnim radom.

"Na toj sjednici ćemo poništiti odluke sadašnjeg UO i imenovati novo rukovodstvo", kazao je Luburić.

Inače, krajem prošle sedmice u sudski registar je upisan direktor "Krajine" Elmedin Đuzel kojeg je predložio sadašnji UO na čelu sa Naveenom Aggarwalom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital