Milan Radović prodao akcije Nove banke

20.12.2018. 12:05 / Izvor: Akta.ba
Milan Radović prodao akcije Nove banke

"MG Mind" kroz nekoliko milionskih transakcija postao najveći pojedinačni akcionar banke.

Trećina Nove banke, odnosno njene akcije vrijedne oko 37 miliona KM promijenile su vlasnika od početka ovog mjeseca, kada je "MG Mind" Mladena Milanovića Kaje počeo sa preuzimanjem te banke. Jučer je akcije prodao i bivši direktor Nove banke Milan Radović, piše portal CAPITAL. 

"Na današnjem trgovanju prijavljen je jedan blok posao sa hartijama od vrijednosti Nove banke, u ukupnoj vrijednosti od 7.515.000 KM", saopšteno je iz Banjalučke berze. 

Počev od 5. decembra, kada je "MG Mind" prvi put kupio akcije, a zaključno sa današnjim danom, akcijama Nove banke trgovano je u ukupnom iznosu od 37,2 miliona KM. 
Ukupno je realizovano 13 blok poslova, jedna aukcija, dok je dio trgovine akcijama Nove banke bio na službenom berzanskom tržištu. 

Najmanja cijena po kojoj je akcija prodavana bila je 0,579 KM i ostvarena je u redovnom prometu, dok je najveća cijena plaćena po akciji bila 0,9 KM i postignuta je u dva blok posla. 

U tekstu "Kaja preuzima Novu banku", portal CAPITAL objavio je da će "MG Mind" kroz nekoliko milionskih transakcija postati najveći pojedinačni akcionar banke, što se i desilo. Kaja je, s presjekom na dan 13. decembar, imao 9,4 odsto akcija Nove banke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital