BLSE

Kapital / BH BERZE

Šesto prebijanje dugova na Banjalučkoj berzi

Šesta multilateralna kompenzacija u 2021. godini biće sprovedena 14. decembra.

08.12.2021. 07:44 / Izvor: Nezavisne novine

Šesta multilateralna kompenzacija u 2021. godini biće sprovedena 14. decembra, saopšteno je na Banjalučkoj berzi.

Registracija učesnika koji se nisu registrovali u dosadašnjim obaveznim multilateralnim kompenzacijama, kako je pojašnjeno, počinje sedam dana prije početka unosa obaveza.

Učesnici koji su se registrovali ne registruju se ponovo, izuzev ako mijenjaju podatke iz prethodnog MLK1 obrasca.

Unos obaveza za multilateralnu kompenzaciju počinje 13. decembra i traje do narednog dana do 15 časova.

Prijavljuju se obaveze dospjele do 1. decembra ove godine. Prijava obaveza vrši se preko MLK2 obrasca, koji možete preuzeti na internet stranici mlk.blberza.com u dijelu "Obrasci".

Kompenzacija će biti sprovedena 14. decembra, u 15 časova, a ispravka unosa obaveza može se vršiti od 15. do 17. decembra, do 15 časova.

Učesnici kojima su preostala nekompenzovana potraživanja nakon sprovođenja multilateralne kompenzacije mogu 14. decembra (do 24 časa) zaključivati multilateralne cesije i ciljane dodatne kompenzacije, a od 15. do 16. decembra zaključivati javne prodaje potraživanja.

"Učesnici mogu prijavljivati obaveze i prema privrednim subjektima iz Federacije BiH koji su registrovani na našem sistemu, a nalaze se na spisku na internet stranici mlk.blberza.com", navode iz Berze.  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital