Bh. tržište kapitala predstavljeno u Londonu

05.04.2014. 09:09 / Izvor: eKapija.ba
Bh. tržište kapitala predstavljeno u Londonu

Tokom Investicijske konferencije (Investment Conference - Road Show), koja je jučer održana u Velikoj Britaniji, u finansijskom centru Londona, bh. tržište kapitala stranim investitorima predstavio je direktor Sarajevske berze Tarik Kurbegović.

Tržište kapitala FBiH I RS-a predstavljeno na konferenciji u Londonu

Tokom Investicijske konferencije (Investment Conference - Road Show), koja je jučer održana u Velikoj Britaniji, u finansijskom centru Londona,  bosanskohercegovačko tržište kapitala stranim investitorima predstavio je direktor Sarajevske berze Tarik Kurbegović.

(Tarik Kurbegović)

Kurbegović je tokom prezentacije informirao strane investitore o mogućnostima ulaganja i investiranja u tržište Federacije BiH, te o sigurnosti takvog investiranja i uređenosti domaćeg tržišta kapitala.

Tržište kapitala RS-a predstavio je direktor Banjalučke berze Milan Božić.

Tokom ovog jednodnevnog susreta investitori su upoznati i o stanju na tržištima kapitala Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bugarske.

Investicijska konferencija održana je pod pokroviteljstvom FEAS-a (Federation of Euro-Asian Stock Exchanges) i Istanbulske berze, saopćeno je iz Sarajevske berze.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital