Podaci Banjalučke berze dostupni preko ThomsonReuters

Kapital / BH BERZE

Podaci Banjalučke berze dostupni preko ThomsonReuters

05.08.2009. 09:47 / Izvor: Banjalučka berza

Od 4.8.2009. godine podaci sa trgovanja na Banjalučkoj berzi su dostupni putem servisa ThomsonReuters u realnom vremenu. ThomsonReuters je jedan od najvećih svjetskih distributera podataka sa finansijskih tržišta.

Podaci o trgovanju se prikazuju u dva nivoa. Nivo 1 (Level 1) omogućuje korisniku da vidi najbolju cijenu kupovine i prodaje sa njihovim količinama. Nivo 2 (Level 2) prikazuje pet najboljih kupovnih i prodajnih cijena sa njima odgovarajućim količinama. Pored ovih informacija prikazuju se osnovni podaci o prometu i kretanju cijene.

Za prikaz podataka u Nivou 1 unosi se RIC kod (Reuters Instrument Code), a za prikaz podataka u Nivou 2 ispred RIC koda upisuje se "1" (npr. za prikaz drugog nivoa za akcije Telekom Srpske unosi se 1TLKM.BJ). Za prikaz koji kombinuje podatke iz oba nivoa ispred RIC koda unosi se "0#" (npr. 0#TLKM.BJ).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital