Milion maraka za donacije: BH Telecom isplaćuje 35 miliona KM dividende

Kapital / DIONICE

Milion maraka za donacije: BH Telecom isplaćuje 35 miliona KM dividende

BH Telecom će isplatiti dividende dioničarima iz dobiti ostvarene u prošloj godini u iznosu od 0,5515514844 KM po dionici.

03.07.2021. 10:51 / Izvor: Akta.ba

BH Telecom će isplatiti dividende dioničarima iz dobiti ostvarene u prošloj godini u iznosu od 0,5515514844 KM po dionici, odlučila je Skupština društva održana 30. juna. 

Za isplatu dividende je utvrđen ukupan iznos od 35 miliona KM, a odlukom o raspodjeli dobiti za 2020. odlučeno je da se milion KM izdvoji za donacije.

Pravo na dividendu imaju dioničari koji su na dan donošenja Odluke o isplati dividende evidentirani na listi dioničara kod Registra vrijednosnih papira u Federaciji BiH, proporcionalno njihovom učešću u kapitalu Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo. 

Dioničari će dobiti iznos novca proporcionalan njihovom učešću u kapitalu kompanije. Dividenda će biti usplaćena u roku od 60 dana od dobijanja spiska iz Registra vrijednosnih papira FBiH.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

#BH Telecom

#isplata dividende

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital