Prodat jedan od giganata bivše SFRJ čiji je usisivač imala svaka kuća

28.05.2022. 10:35 / Izvor: B92
Sloboda aparati

Početna cijena na nadmetanju u Beogradu bila je 126,3 milijuna dinara, što je polovina procijenjene vrijednosti.

Početna cijena na nadmetanju u Beogradu bila je 126,3 milijuna dinara, što je polovina procijenjene vrijednosti.

Tvornica uređaja za domaćinstvo u stečaju, Sloboda aparati iz Čačka, prodana je kao pravno lice prekjučer, javlja B92. Tvornica je prodana na javnom nadmetanju u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, koja upravlja ovim dužnikom.

“Kupac je po ciijeni od 390 milijuna dinara postao tročlani konzorcij kojeg sačinjavaju DOO za proizvodnju, trgovinu i usluge EUROPA CBA iz čačanskog naselja Ljubić koji je i predstavnik konzorcija, zatim Kit komerc DOO iz Beograda – Čukarica i čačansko poduzeće Trgojug DOO za trgovinu i posredovanje”, navodi se u priopćenju o prodaji kojeg posjeduje agencija RINA.

Inače, poduzeće Trgojug osnovano je 2001. godine i na ovom području uživa ugled uspješnog kolektiva čiji je zakonski zastupnik i direktor Radoman Đurović.

Početna cijena na nadmetanju u Beogradu bila je 126,3 milijuna dinara, što je polovina procijenjene vrijednosti, a na nadmetanju je sudjelovalo čak šest zainteresiranih kupaca s položenom kaucijom.

Predmet prodaje na ovom nadmetanju bilo je 15 objekata Aparata, tvorničkih hala i drugih poslovnih zgrada, koje su ili u mješovitom vlasništvu stečajnog dužnika, ili u državnom vlasništvu ili kao izvanknjižno vlasništvo. Zatim, oprema i zalihe na lokaciji u Ljubiću, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenom vlasništvu.

Istog dana kad je nadmetanje održano, 25. maja, komisija za sprovođenje prodaje proglasila je postupak uspješnim.

Privatizacija Aparata započeta je 2005. godine i nikad nije sprovedena, pogoni su zatvoreno 2008. a 2018. Privredni sud u Čačku proglasio je bankrotstvo poduzeća

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital