Ulaganje u akcije

Osniva se novi investicioni fond u Republici Srpskoj

30.01.2023. 09:03 / Izvor: Akta.ba
investicioni fond

Najniži iznos novčanih sredstava koji će se prikupiti u početnoj ponudi iznosi 500.000 KM.

Prema najavi Republika Srpska će dobiti novi investicioni fond.  Društvo za upravljanje investicionim fondovima “Management Solutions” d.o.o. Banja Luka 27.01. objavilo je početnu ponudu udjela Otvorenog akcijskog investicionog fonda s javnom ponudom MS Global Equity, koja počinje 30.01.2023. godine.

Najniži iznos novčanih sredstava koji će se prikupiti u početnoj ponudi iznosi 500.000 KM.

Početna ponuda udjela će trajati trideset (30) dana od dana objavljivanja javne ponude, odnosno zaključno sa 28.02.2023. godine.

"Pozivamo sve zainteresovane investitore da se prije donošenja odluke o ulaganju upoznaju sa Prospektom i Statutom Fonda. Prospekt je dostupan u elektronskom obliku na internet stranici Društva www.management-solutions.biz i na internet stranici Banjalučke berze www.blberza.com, kao i u sjedištu Društva na adresi Jovana Dučića 25, 78 000 Banja Luka", poručili su.

Tokom perioda početne ponude udjela, ukupni iznos primljenih novčanih sredstava držaće se na računu Fonda otvorenom kod NLB Banke a.d. Banja Luka i ne smije se ulagati do završetka perioda početne javne ponude.

U slučaju da do završetka perioda početne ponude udjela ne bude prikupljen predviđeni iznos najniže vrijednosti imovine Fonda, Društvo će investitorima vratiti uplaćena novčana sredstva u roku od 15 dana od dana završetka ponude, odnosno najkasnije do 15.03.2023. godine, pri čemu se neće naplaćivati izlazna naknada.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital