Cijena po jednoj dionici 7,75 KM

Robot želi potpuno vlasništvo nad Banjom Kiseljak, objavljena ponuda za preuzimanje

26.09.2023. 13:07 / Izvor: Akta.ba
robot

Osmišljenom politikom upravljanja želi se postići razvoj, unapređenje i inovacije u cilju proširenja tržišnog djelovanja.

Robot general trading Co. d.o.o. Sarajevo objavio je ponudu za preuzimanje preostalog dijela dionica Banje Kiseljak d.d. Kiseljak, piše Akta.ba.

Temeljni kapital Emitenta je podijeljen na 302.133 redovne dionice na ime, nominalne vrijednosti 15,50 KM.

Ukupni kapital emitenta iznosi 4.683.061,50 KM.

Ponuditelj je vlasnik 263.126 dionica Emitenta, što predstavlja 87,0895% ukupno emitovanih dionica Emitenta.

Ponuda za preuzimanje se odnosi na 39.007 redovnih dionica na ime što predstavlja 12,9105% od ukupnog broja dionica, nominalne vrijednosti 15,50 KM, koje u trenutku davanja Ponude za preuzimaje nisu u vlasništvu ponuditelja.

Ponuđena cijena po jednoj dionici iznosi 7,75 KM, što predstavlja 50,00% od nominalne vrijednosti dionica.

Ako su ispunjeni svi uslovi iz Ponude za preuzimanje, dionice prijavljene u odgovoru na Ponudu za preuzimanje bit će kupljene i plaćene u roku od sedam dana od isteka trajanja ponude po cijeni navedenoj u Ponudi za preuzimanje. Ponuditelj će, također, kupiti i platiti dionice na kojima je zasnovano neko opterećenje (založno pravo, pravo plodouživanja, prava trećih lica na vrijednosnim papirima i drugi tereti), odnosno ograničenja prava iz vrijednosnih papira dioničara samo ako dioničar u periodu trajanja ponude za preuzimanje u Registru vrijednosnih papira FBiH provede postupak bnsanja zasnovanog opterećenja.

Namjera Ponuđača je usmjerena na 100% adaptaciju i rekonstrukciju svih objekata u krugu Hotela Dalmacije-Banja Kiseljak d.d. Rast i razvoj s naglaskom na banjsko lječilište koje uz mineralnu vodu Kiseljak čini prepoznatljivim u svijetu.

Osim banjskog lječilišta cilj je razviti ugostiteljsko-turistički dio. Provođenje ponude za preuzimanje ima za cilj upravljanje ciljnim društvom u pravcu njegovog novog početka nakon 17 godina pause. Strateški plan Ponuđača je značajno unaprijediti poslovnu strategiju što podrazumjeva stvaranje uslova za novi početak.

Osmišljenom politikom upravljanja želi se postići razvoj, unapređenje i inovacije u cilju proširenja tržišnog djelovanja.

Status uprave i uposlenih će se mijenjati tj. mijenjat će se nadzorni odbor i sve ostale izmjene u skladu sa zakonom. Objekat je ponovo u funkciji nakon 17 godina pauze.

Podsjećamo, na vanberzanskom tržištu Sarajevske berze 26.06 je obavljena transakcija dionicama kompanije "Banja Kiseljak" u vrijednosti od 1,6 miliona KM (1.598.057,55 KM). U sklopu četiri transakcije prometovano je 256.339 dionica.

Time je sarajevska kompanija Robot general trading CO službeno postala vlasnik 87 posto dionica "Banje Kiseljak" u sklopu koje se nalazi hotel Dalmacija.

Kako smo ranije objavili, nakon preuzimanja hotela Dalmacija Robot je krenuo u projekat revitalizacije zajedno s Općinom Kiseljak kao s partnerom.

I.R.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital