RS prodaje akcije u Fabrici duvana

25.06.2013. 07:43 / Izvor: Nezavisne novine
RS prodaje akcije u Fabrici duvana

Penzijski rezervni fond (PREF) i Fond za restituciju RS zakazali su za 1. jul zajedničku berzansku aukciju za prodaju devet odsto akcija u Fabrici duvana Banjaluka po početnoj cijeni od 635.436 KM.

Penzijski rezervni fond (PREF) i Fond za restituciju RS zakazali su za 1. jul zajedničku berzansku aukciju za prodaju devet odsto akcija u Fabrici duvana Banjaluka po početnoj cijeni od 635.436 KM, objavljeno je na Banjalučkoj berzi.

Kupac državnih akcija RS, sasvim izvjesno, biće bugarski holding "Bulgartabac", koji je već ugovorio kupovinu 55 odsto akcija preduzeća od laktaške firme "Antonić Trade".

Nebojša Antonić, vlasnik firme "Antonić Trade", potvrdio je danas raniju informaciju Sindikalne organizacije Fabrike duvana da je 19. aprila sklopio kupoprodajni ugovor sa Bugarima. On je kazao da je ugovorom utvrđeno sve ono što je predviđeno memorandumom Vlade RS i bugarskog holdinga, odnosno zadržavanje postojećeg broja od 265 radnika i osnovne djelatnosti preduzeća, te zaključenje novog kolektivnog ugovora sa Sindikatom.

Antonić, pak, nije želio otkriti koliko će dobiti za 55 odsto akcija niti potvrditi nezvanične informacije da je riječ o 3,88 miliona KM.

"Javnost o tome biće upoznata kada se izvrši blok posao na berzi, za šta se samo čeka pozitivno rješenje Konkurencijskog savjeta BiH. Najvažnije je da 'Bulgatabac' za Fabriku duvana ima velike planove za čije ostvarivanje će im, vjerujem, trebati još 100 novih radnika", istakao je Antonić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital