BH Telecom isplaćuje dividende u iznosu od 78.595.020 KM

Kapital / DIONICE

BH Telecom isplaćuje dividende u iznosu od 78.595.020 KM

Dividenda će se isplatiti u roku do 60 dana od dana dobivanja zvaničnog spiska uz Registra vrijednosnih papira u FBiH.

30.06.2016. 15:55 / Izvor: Akta.ba

Na današnjoj redovnoj Skupštini BH Telecoma donesena je odluka o isplati dividende u ukupnom iznosu od 78.595.020 KM, odnosno 1,2385 KM po dionici.

Dividenda se isplaćuje dioničarima koji budu evidentirani na listi dioničara kod Registra vrijednosnih papira Federacije BiH na dan 30.06.2016. godine.

Dividenda će se isplatiti u roku do 60 dana od dana dobivanja zvaničnog spiska uz Registra vrijednosnih papira u FBiH. Dioničarima koji ranije nisu dostavili uplatne račune i dioničarima kojima se prvi put isplaćuje dividenda, dividenda će se uplatiti u roku do 60 dana po dostavljanju uplatnog računa.

Usvojena je i  Odluka o razrješenju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora BH Telecom Sarajevo zbog okončanja konkursne procedure za članove: Fuad Čibukčić, Mugdim Mandžuka, Nedin Dedić,  Almina Pilav, Vjekoslav Ivanković.

Na istoj sjednici, usvojena je Odluka o imenovanju članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo kojom su za članove Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, imenuju sljedeća lica: Fuad Čibukčić, Almina Pilav,Vjekoslav Ivanković,Mugdim Mandžuka, Haris Delizaimović i Nedin Dedić. 

Imenovanje je izvršeno na četverogodišnji mandat, počev od dana 01.07.2016. godine, saopćeno je iz BH Telecoma. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital