Vienna Insurance Group postao je 100-postotni vlasnik Merkur BH osiguranja

Kapital / DIONICE

Vienna Insurance Group postao je 100-postotni vlasnik Merkur BH osiguranja

Ukupan posao vrijedan je 25.425.780 KM, a vlasnika je promijenilo 6.000 dionica.

10.02.2018. 10:59 / Izvor: Akta.ba

Najveći promet na Sarajevskoj berzi u petak je ostvaren dionicama Merkur BH osiguranja, saznaje Akta.ba portal. U okviru vanberzanskog tržišta je realizovan posao kupoprodaje paketa dionica Merkur BH osiguranja od Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherungs Grupe.

Vienna Insurance Group postao je 100-postotni vlasnik Merkur BH osiguranja.

Ukupan posao vrijedan je 25.425.780 KM, a vlasnika je promijenilo 6.000 dionica.

Podsjećamo, Vienna Insurance Group (VIG) je u oktobru potpisala ugovor o kupovini Merkur osiguranja d.d. – članici Merkur grupacije u Bosni i Hercegovini.

Kako je istaknuto tokom potpisivanja ugovora akvizicija Merkur osiguranja predstavlja odličnu priliku za Vienna Insurance Group da uveća i ojača svoju tržišnu poziciju u BiH. To prevashodno predstavlja priliku za povećanje portfolia životnih osiguranja budući da je Wiener osiguranje dosada bilo fokusirano na proizvode neživotnih osiguranja.

Takođe, navedeno je kako je ovo prilika za jačanje prisutnosti VIG-a u Federaciji BiH.

Naime, ovaj korak na osnaživanju VIG-ovog prisustva na BiH tržištu je logičan slijed i daljnjeg razvoja Wiener osiguranja, koje iz godine u godinu sve bolje posluje. Što će dovesti do dodatnog jačanja i tržišne pozicije Wiener osiguranja, pružanja novih mogućnosti i daljeg razvoja cijelog tržišta i ponude proizvoda osiguranja VIG-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital