Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju

17.04.2021. 10:10 / Izvor: seebiz.eu
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju

Coinbase, američka burza kriptovaluta, koja je ovaj tjedan izašla na tržište s izravnim uvrštavanjem svojih dionica na Nasdaq, propušta posljednju pomamu koja oduzima dah na tržištima.

Coinbase, američka burza kriptovaluta, koja je ovaj tjedan izašla na tržište s izravnim uvrštavanjem svojih dionica na Nasdaq, propušta posljednju pomamu koja oduzima dah na tržištima digitalne imovine: žestoki uzlet dogecoina (DOGE).

Od početka godine ova je kriptovaluta uzletjela nevjerojatnih 6000%.

I nije samo cijena tema u ovoj priči. DOGE, digitalni token koji je iz šale pokrenut 2013. godine, pohvalio se zapanjujuće visokim dnevnim volumenom trgovine, nadmašivši čak i količinu etera (ETH), izvornog tokena popularnog Ethereum blockchaina i druge najveće kriptovalute nakon bitcoina (BTC).

Coinbase nije dao nikakve naznake da će navesti dogecoin.

"Iako DOGE nije dostupan za trgovanje, možete ga dodati na svoj popis praćenja, čitati vijesti i još mnogo toga s Coinbase računom", navodi se na stranici na web mjestu burze.

Službenici za tisak iz tvrtke nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar.

Međutim, novi dioničari Coinbasea mogli bi se zapitati zašto je tome tako s obzirom na to da su neki od najvećih globalnih rivala na burzi uvrstili DOGE i čini se da su postigli pun pogodak.

Prema web stranici CoinGecko, najveći dio prometa dogecoinom u posljednja 24 sata dolazio je s velikih burzi Binance, OKEx i Huobi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital