Vlada TK

Kapital / IZVJEŠTAJI

Dodatnih 750 hiljada KM za pomoć poljoprivrednicima u Tuzlanskom kantonu

Vlada je danas izmijenila i dopunila Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini.

09.11.2021. 13:01 / Izvor: Akta.ba

Vlada je danas izmijenila i dopunila Program novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini i time iznos podrške povećala za dodatnih 750.000 KM.

Podsjećamo, prvobitno je za podršku poljoprivrednom i ruralnom razvoju bilo planirano 4,5 miliona KM, što je Vlada sredinom godine povećala na 7 miliona KM, da bi posljednjim rebalansom taj iznos bio dodatno povećan za 750.000,00 KM, te konačan iznos ovogodišnje podrške u ovoj oblasti iznosi 7.750.000,00 KM.

Imajući u vidu posljedice suše na poljoprivrednoj proizvodnji, povećanje cijena stočne hrane i manjeg prinosa u biljnoj proizvodnji, Vlada je današnjim izmjenama i dopunama Programa predvidjela da se navedenih 750.000 KM,  usmjeri ka ublažavanju posljedica suše za pojedine proizvodnje, koje su u najvećoj mjeri pogođene navedenom elementarnom nepogodom.

Pravo na navedenu novčanu podršku će imati korisnici koji su ispunili uvjete i ostvarili pravo na novčanu podršku za proizvodnju kukuruza, proizvodnju krošnjastog voća, proizvodnju jagodičastog voća, uzgoj muznih krava, proizvodnju pilećeg mesa, proizvodnju konzumnih jaja i uzgoj pčelinjih zajednica u 2021. godini.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital