Prodaja božićnih drvca slabija, ali trgovci su ipak zadovoljni

21.12.2022. 11:31 / Izvor: Večernji List
Jelka

Na prilazu veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine posljednjih je dana aktualna uobičajena predblagdanska ponuda.

Na prilazu veletržnici u Tasovčićima kod Čapljine posljednjih je dana aktualna uobičajena predblagdanska ponuda – božićna drvca tzv. jelke, zimzelen u posudama, različiti aranžmani, posude sa pšenicom… Kod prodavača radi mašta, ali očito je kako početkom ovogodišnjega predblagdanskoga razdoblja nema gužve kao nekada, piše Večernji list BiH. 

Domaći još razgledavaju

"Posljednjih godina, malo pomalo, otpali su nam kupci "iz Neretve", što podrazumijeva područje od Metkovića do Ploča, a domaći još razgledavaju - kaže Zrinko Kapular iz Čapljine te dodaje: "Nudimo smreku, jele i srebrne, odnosno nordijske jele iz rasadnika u Uskoplju. Cijene ovise o veličini i vrsti, a kreću se od 30 konvertibilnih maraka manje pa do 70 konvertibilnih maraka nordijske jele. Zasad je prodaja malo slabija nego lani, međutim, s obzirom na platežnu moć građana, mogu reći da sam zadovoljan", naglašava Kapular.

Originalnom ponudom predstavio se Vlatko Bošković, konceptualni umjetnik iz čapljinskoga naselja Višići. Ove godine ponudu aranžmana i različitih ukrasa upotpunio je elvudi tujama, koje su vretenastoga oblika, a imaju tamnoplavo-zelene četine. Naravno, mogu se lijepo ukrasiti kao božićna drvca.

"Tu je su višegodišnji ukrasi koje prodajem u posudama. Nakon prolaska blagdana mogu se zasaditi pored kuće ili u dvorištu kao ukras, a mogu se držati opet kao ukras u dvorištu i za sljedećih nekoliko godina. Cijena je pristupačna, samo 30 KM", kaže Bošković naglašavajući kako vodi računa o svojim kupcima.

"Aranžmani se kreću od 10 KM pa naviše, a pšenica za blagdane u posudi je kao i lani, 4 KM komad. Prodaja je uobičajena. Kako nešto posebno nisam ni očekivao, zadovoljan sam kako ide", kaže ovaj redoviti prodavač i kreator blagdanskih ugođaja na veletržnici u Tasovčićima.

Prijepodne bolja ponuda

Za informaciju potencijalnim kupcima možemo dodati kako je ponuda u prijepodnevu od 7 do 11 sati bogatija i raznovrsnija, dok u poslijepodnevnim satima ostaju samo rijetki prodavači aranžmana i prigodnih zelenih ukrasa

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital