Nivo aktive Nove banke milijardu i 220 miliona KM

07.09.2012. 10:55 / Izvor: SRNA
Nivo aktive Nove banke milijardu i 220 miliona KM

Direktor Nove banke Milan Radović ističe da nivo aktive ove banke trenutno iznosi milijardu i 220 miliona KM i da je u toku prvih osam mjeseci ove godine povećan za 220 miliona maraka.

"Rast nivoa aktive daleko je veći nego što smo planirali u ovoj godini. Do kraja godine rast nivoa aktive zavisiće od štednje građana i depozita privrede, ali u svakom slučaju već sada smo ispunili plan za 2012. godinu", rekao je Radović Srni.

On ocjenjuje da je povećani nivo aktive rezultat dobrog rada i aktivnosti Nove banke u ovoj godini.

Radović je naveo da je u toku prvih šest mjeseci ove godine ostvarena dobit banke veća od šest milona KM.

"To je zaista dobar rezultat, jer smo imali povećanje troškova zbog širenja mreže poslovnica i rasta bora zaposlenih. Rezultat dobrog prihoda jeste i povećanje broja transakcija i kreditne aktivnosti", dodao je Radović.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini Nova banka plasirala je oko 220 miliona KM kredita.

"Trećina našeg portfelja je iz Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, ali imamo i druge izvore finansiranja, među kojima su Evropski fond jugoistočne Evrope, Svjetska banka i Međunarodna finansijska korporacija iz Vašingtona", kaže Radović.

On je naglasio da se nivo štednje u Novoj banci rapidno povećava, što je dokaz povjerenja građana.

"Sa 31. avgustom ove godine za sedam odsto povisili smo nivo štednje i depozita građana. Postali smo jedna od vodećih banaka u Srpskoj i BiH", rekao je Radović.

On je najavio da bi poslovnica Nove banke u narednom periodu trebalo da bude otvorena u Kozarskoj Dubici, podsjetivši da su poslovnice ove godine otvarane širom Republike Srpske i BiH.

"Nove poslovnice smo otvarali u Banjaluci, Istočnom Sarjevu, a novi objekat ćemo otvoriti i u Sarajevu. Mrežu poslovnica razvijamo planski u sredinama gdje građani imaju potrebu sa bankarskim uslugama", zaključio je Radović.

Nova banka dobitnik je nagrade "Deutsche banke" za najboljeg partnera u jugoistočnoj Evropi, te za tačnost i pouzdanost načina plaćanja klijentima i nagrade Banjalučke berze za korporativno upravljanje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital