Objavljena namjera o preuzimanju

Grupa međunarodnih investitora preuzima Datalab Tehnologije d.d., povlače se sa berze

08.07.2023. 07:40 / Izvor: Akta.ba
datalab

Nakon uspješnog završetka preuzimanja, Simon Kaluža, kao predstavnik investicione grupe, biće imenovan za novog člana upravnog odbora Datalaba.

Grupa međunarodnih investitora na čelu sa Simonom Kalužom udružiće snage sa osnivačem kompanije Datalab, njegovim menadžmentom i zaposlenima-dioničarima kako bi preuzeli vlasništvo nad Datalab Tehnologije d.d. (u daljem tekstu „Datalab“), vodećom slovenačkom IT kompanijom, koju je osnovao njen sadašnji izvršni direktor, Andrej Mertelj.

Datalab je već 25 godina vodeća kompanija u industriji informacionih tehnologija i izgradila je jaku reputaciju u softverskoj industriji. Danas je Datalabovo rješenje PANTHEONTM broj 1 u regiji među poslovnim informacionim sistemima u svom segmentu. Zajedno sa svojim partnerima, Datalab nudi usluge prodaje, podrške, implementacije, obuke i održavanja za poslovni program PANTHEONTM. Oni čine jednu od najvećih IT konsultantskih grupa u regiji i oslanjaju se na bazu lojalnih kupaca i talentovan tim zaposlenih koji će nastaviti da igraju važnu ulogu u uspjehu kompanije u budućnosti.

Nakon uspješnog završetka preuzimanja, Simon Kaluža, kao predstavnik investicione grupe, biće imenovan za novog člana upravnog odbora Datalaba.

Simon Kaluža je prepoznat po svojim liderskim ulogama u regiji u okviru organizacije SAP. "Duboko vjerujemo u održivi rast i potencijal Datalaba“, rekao je Simon Kaluža, koji u ime investicione kompanije upravlja investicijom.

"Udružićemo snage sa Andrejem Merteljom, koji ima nevjerovatno znanje u industriji i vizionarsko vođstvo. Cilj nam je da podržimo održivi rast i ostvarimo ambiciozne ciljeve Datalaba. Radujemo se novim prilikama zasnovanim na ovoj saradnji i vrijednosti koju možemo zajedno da stvorimo", kazao je Kaluža.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital