Jednokratna novčana pomoć

Proračunskim korisnicima ŽZH isplaćena pomoć od 1260 KM

22.12.2023. 11:32 / Izvor: Fena
ŽZH

Proračunskim korisnicima Županije Zapadnohercegovačke danas je na račune uplaćena jednokratna novčana pomoć u visini od 1260 KM.

Proračunskim korisnicima Županije Zapadnohercegovačke danas je na račune uplaćena jednokratna novčana pomoć u visini od 1260 konvertibilnih maraka, potvrdila je dopredsjednica Vlade ŽZH i ministrica finansija Blagica Leko. 

Isplati je prethodila Odluka o izdvajanju sredstava u skladu s Uredbom o isplati pomoći od strane poslodavca i isplati jednokratne pomoći uposlenicima svih proračunskih korisnika u Županiji Zapadnohercegovačkoj koju je pripremilo Ministarstvo finansija ŽZH, a na ovosedmičnoj sjednici usvojila Vlada ove županije.

Sukladno spomenutoj Odluci, pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći ostvaruju uposlenici svih proračunskih korisnika, koji su bili u radnom odnosu na dan 30. novembra, 2023. godine.

Kako je tom prilikom rečeno isplata ove jednokratne pomoći moguća je zahvaljujući određenim uštedama u Proračunu ŽZH za 2023. godinu, te Uredbi Vlade Federacije BiH koja ju tretira kao neoporezivu. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital