Mitall rudnici Prijedor najuspješnije preduzeće u RS

02.04.2007. 10:10 / Izvor: Investitor
Mitall rudnici Prijedor najuspješnije preduzeće u RS

Preduzeće Mitall rudnici Prijedor pobjednik je u izboru najuspješnijeg preduzeća Republike Srpske za 2006., koji je organizirala Privredna komora ovog bh. entiteta. Ovo preduzeće dobilo je na ceremoniji proglašenja najuspješnijih i prvu nagradu u sektoru metalurgije i prerade metala.

Direktor Mital rudnika Prijedor Milan Jelača istaknuo je da je preduzeće tokom prošle godine ostvarilo rast proizvodnje, a u ovoj godini planira ulagati u otvaranje novog površinskog kopa. U sektoru hemijske industrije najuspješnije preduzeće je Nora plast Banje Luke, u elektroindustriji Kaldera iz Laktaša, dok je prvo mjesto u sektoru grafičke industrije i proizvodnje proizvoda od papira osvojio banjalučki SHP Celeks.

Teslićki Dević tekstil proglašen je za najuspješniju kompaniju u sektoru tekstila, kože i obuće, u drvnoj industriji i preradi drveta najbolji je Petroprojekt iz Bratunca, u sektoru građevinarstva Hidro-kop Banja Luka, a oblasti turizma Zdravstveno-turistički centar Banja Vrućica iz Teslića.

Najuspješnije organizacijske jedinice javnih preduzeća RS-a su Hidroelektrane na Drini, Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju u Doboju i organizacijska jedinica Telekoma RS-a Mobi`s. Najbolji u sektoru trgovine je banjalučki Tropik, a u oblasti malih preduzeća nagrade su ravnopravno dobili Farmavit iz Ljubinja, Natura vita Teslić i Stanišić Pale.

U sektoru prehrambene industrije za najuspješnijeg je proglašena Mira Prijedor, u sektoru poljoprivrede Tamaris company Banja Luka, a u sektoru bankarstva najuspješnija je Nova banka Bijeljina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital