Najuspješnija godina u historiji kompanije "Širbegović"

22.01.2007. 15:01 / Izvor: Oslobođenje
Najuspješnija godina u historiji kompanije 'Širbegović'

Protekla godina bila je jedna od najuspješnijih godina u sedamdesetogodišnjem uspješnom radu "Širbegović" grupe.

Naime, polovinom 2006. godine je otvoren najsavremeniji pogon za proizvodnju prednapregnutih šupljih ploča. Ukupni proizvodni pogoni zauzimaju preko 135.000 kvadratnih metara i garantuju godišnju proizvodnju od oko 6000.000 kvadratnih metara objekata svih namjena u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji.

Kao najznačajnije graditeljska ostvarenja u protekloj godini u "Širbegoviću" izdvajaju "Delta City" u Beogradu, "Tropic centar" u Bijeljini, "Metro" u Kragujevcu, "Tempo" u Novom Sadu, "Tvornicu opeke Nexe group" u Sarajevu, "Wisu" u Prijedoru, "Argetu" u Hadžićima, "Chromos" u Splitu, "Pink TV" u Beogradu…

Pogon za proizvodnju čeličnih konstrukcija ostvario je značajne uspjehe od čega se izdvaja tvornica "Victoria group" u Šidu te ugovor o izvozu u Švedsku.

Krajem 2006. godine počela je izgradnja poslovnog objekta "Širbegović" na lokaciji Marijin Dvor u Sarajevu na osam etaža koja će biti završena do kraja 2007. godine. Također, potpisan je ugovor o redizajnu objekta centrale "Širbegović" grupe čime će objekti dobiti novo lice koje priliči ugledu i uspjesima grupe.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital