Prihodi od indirektnih poreza veći za 93 miliona KM

21.07.2016. 09:51 / Izvor: SRNA
Prihodi od indirektnih poreza veći za 93 miliona KM

Uspostavljanje zajedničkog tima dalo je dobre rezultate i na ukupno prikupljene prihode od indirektnih poreza.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH /UIO/ Miro Džakula i glavni tužilac BiH Goran Salihović dogovorili su danas proširenje zajedničkog tima Uprave i Tužilaštva BiH koji radi na istragama u predmetima iz oblasti indirektnih poreza.

"Ranije uspostavljanje ovog tima, koji čine službenici UIO i Tužilaštva BiH, već je dalo dobre rezultate na procesuiranju osumnjičenih za krivična djela iz oblasti indirektnih poreza", saopšteno je iz UIO BiH.

Uspostavljanje zajedničkog tima dalo je dobre rezultate i na ukupno prikupljene prihode od indirektnih poreza, koji su u prvih šest mjeseci iznosili tri mlijarde i 106 miliona KM i bili su veći za čak 93 miliona KM u odnosu na isti period 2015. godine.

U saopštenju se dodaje da je UIO u prvih šest mjeseci dostavila Tužilaštvu BiH 70 izvještaja o postojanju osnova sumnje da je počinjeno neko od krivičnih djela iz oblasti indirektnih poreza, kao i dopuna izvještaja, obavještenja i informacija, prema kojima se procjenjuje da je Budžet BiH oštećen za 9,5 miliona KM.

"Svi ovi izvještaji biće predmet budućeg zajedničkog rada i aktinosti na terenu", saopšteno je iz UIO BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital