Prošlogodišnji budžet Brčko distrikta ostvaren gotovo 102 odsto

11.04.2017. 08:19 / Izvor: SRNA
Prošlogodišnji budžet Brčko distrikta ostvaren gotovo 102 odsto

Budžet Brčko distrikta za prošlu godinu izvršen je gotovo 102 odsto, pri čemu je bilo prikupljeno nešto više od 202 miliona KM.

Budžet Brčko distrikta za prošlu godinu izvršen je gotovo 102 odsto, pri čemu je bilo prikupljeno nešto više od 202 miliona KM, rekao je danas direktor brčanske Direkcije za finansije Mato Lučić.

"Tokom 2016. godine prikupili smo za četiri odsto više novca u odnosu na 2015. godinu. Od poreza smo naplatili 188,6 miliona KM, te 13,7 miliona neporeskih prihoda", naveo je Lučić na sjednici brčanske Vlade.

On je, između ostalog, istakao veoma nizak utrošak novca predviđenog za kapitalne izdatke, pošto je od planiranih 26,4 miliona potrošeno tek 2,3 miliona KM.

Na sjednici je donesena odluka o formiranju Komisije za nostrifikaciju diploma stečenih u inostranstvu, a, prema riječima šefa Odjeljenja za obrazovanje Senada Osmanovića, postupak će biti besplatan u Brčkom i moći će da se obavi za nekoliko dana.

Na današnjoj sjednici Vlade Pravobranilaštvo distrikta zaduženo je da do srijede, 12. aprila, dostavi detaljniju analizu stečajnog postupka "Novog Bimeksa", kako bi Vlada odobrila novac za sudske troškove za nastavak postupka koji se vodi pred Osnovnim sudom distrikta Brčko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital