Zenica joint venture kompanijom rješava problem grijanja

15.07.2017. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Zenica joint venture kompanijom rješava problem grijanja

Poduzete su aktivnosti koje se odnose na prethodne studije zaštite okoliša, geološka ispitivanja i inžinjerske studije kako bi se ubrzao proces formiranja joint venture kompanije.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović sa saradnicima sastao se sa predstvnicima kompanije ArcelorMittal Zenica i to Biju Nairom generalnim direktorom, Nikhil Mehta, direktorom odjela za finansije i računovodstvo i Dijanom Božić - Srdanović direktorom za komunikacije i korporativnu odgovornost.

Razgovarano je o rješavanju problema zagrijavanja grada i formiranju joint venture  kompanije.

Predstavnici kompanije ArcelorMittal Zenica upoznali su gradonačelnika da su poduzete aktivnosti koje se odnose na prethodne studije zaštite okoliša, geološka ispitivanja i inžinjerske studije kako bi se ubrzao proces formiranja joint venture kompanije. Završetak ovih studija očekuje se krajem godine.

Nakon što je gradonačelnik Kasumović upoznao rukovodstvo AMZ da je Grad Zenica osigurao sredstva za učešće u ovom projektu od kapitalnog značaja za budućnost Zenice i sigurno zagrijavanje stanova i drugih prostora, prema planiranom rasporedu već naredne sedmice pristupit će se potpisivanju Sporazuma o razumijevanju. Sporazum će u daljoj proceduri ići na usvajanje Gradskom vijeću Zenica.

Nakon usvajanja, isti će biti predat Konkurencijskom vijeću Bosne i Hercegovine radi dobijanja odobrenja.

Učesnici sastanka razgovarali su i o problemima odlaganja otpada kompanije ArcelorMittal Zenica na deponiju Rača. U tom smislu, dogovoreno je formiranje zajedničke komisije koja će raditi na iznalaženju rješenja za ovaj problem.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital