Hidroelektrane na Drini za šest mjeseci "proizvele" 4,3 miliona KM gubitka

31.07.2017. 10:08 / Izvor: Fena
Hidroelektrane na Drini za šest mjeseci 'proizvele' 4,3 miliona KM gubitka

Nezavisna revizija je još lani upozorila da je rukovodstvo preduzeća u potpunosti obezvrijedilo potraživanja od Bobar banke.

Preduzeće Hidroelektrane na Drini a.d. Višegrad poslovalo je u prvom polugodištu 2017. s gubitkom od 4,3 miliona KM.

U istom periodu lani Hidroelektrane na Drini imale su dobitak od oko pola miliona KM, a gubitak od oko osam miliona KM na kraju 2015. godine.

Podaci iz polugodišnjeg finansijskog izvještaja za 2017. godinu, koji je objavljen na Banjalučkoj berzi, pokazuju da su ukupni prihodi iznosili 9,5 miliona, a rashodi 13,8 miliona KM.

Hidroelektranama na Drini je u propalim bankama u RS-u, Banci Srpske i Bobar banci, ostalo nenaplaćeno više od pet miliona maraka.

Nezavisna revizija je još lani upozorila da je rukovodstvo preduzeća u potpunosti obezvrijedilo potraživanja od Bobar banke, dok je od Banke Srpske obezvrijeđen veći dio koji, prema procjeni likvidacionog upravnika banke Petra Mićića, neće moći biti naplaćen iz likvidacione mase.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital