Kandidati za nagradu 'Diskobolos' 2008' - u oblasti proizvodnje

Kapital / IZVJEŠTAJI

Kandidati za nagradu "Diskobolos" 2008" - u oblasti proizvodnje

08.12.2008. 15:08 / Izvor: eKapija.ba

U petak (10. decembar 2008. godine), u organizaciji JISA, u Privrednoj komori Srbije biće održana svečana prezentacija domaćih kandidata za jednu od najpoznatijih i najpriznatijih nagrada u oblasti IT rešenja i tehnologija - "Diskobolos 2008."

Biraće se najuspešniji u 9 oblasti, a ovog puta vam predstavljamo kandidate u oblasti proizvodnje. To su:

1. "Geneko d.o.o", Beograd - "SuperCash S - fiskalna kasa sa integrisanim GPRS terminalom" je uređaj koji omogućava bežično povezivanje sa serverom Poreske uprave ili korisnika preko mreže mobilne telefonije. Osim osnovnih funkcija fiskalne kase, uređaj podržava centralizovano upravljanje svim fiskalnim kasama u prodajnoj mreži korisnika i rešava problem svakodnevnog ažuriranja podataka o artiklima upisanim u veliki broj kasa na udaljenim prodajnim mestima. U razvoju je i dodatna funkcija M-Pay terminala za elektronske dopune kao i podrška za platni POS terminal za autorizaciju transakcija sa platnim karticama, sve preko GPRS/GSM komunikacije. Autori: Dalibor Šegan, Dejan Senić, Milan Karajović, Nebojša Ličina, Nenad Ljubičić.

2. Republički zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Beograd – Proizvod "CD Robi komplet" je potpuni robot proizvod namenjen za široku primenu u građanstvu kao i savremenoj nastavi koja koristi informatičke tehnologije. Autori: Željko Stanković.

3. "ICM Electronics", Novi Sad - "Robotska ćelija za zavarivanje sa rotacionim stolom" sastoji se od 2 robota i rotacionog stola. Na jednoj polovini stola se pripremaju delovi koje robot uzima i pridržava ih za drugog robota koji zavaruje. Kada se svi delovi zavare, isti se vraćaju na rotacioni sto. Okretanjem stola postavljaju se novi delovi i ciklus se nastavlja. Autori: Željko Đurić, Predrag Kovačić, Andrej Jagodanović, Radoslav Popov, Milan Čanak, Dragan Mićić

4. "PLUSB", Niš - "PLUSBMS®"– je komercijalni ERP softverski proizvod proizveden i primenjen prema standardima JRS a za komunalne delatnsti koje su u eksploataciji od 1990. godine. zahvaljujući kompatibilnosti kontnog okvira Srbije i u ovom slučaju Austrije (IFAC, IASB ), strani investitori mogu brzo i efikasno povezati mesta ulaganja u Srbiji sa investicionim fondovima u inostranstvu. Autori: Ninoslava Bajalović, Miladin Bajalović, Milutin Mihajlović.

5. "Alltech-Fermin", Senta - "Help Desk" je podrška korisnicima u jednoj od najvećih evropskih proizvodnji kvasca, autolizat kvasca i drugih posebnih nusproizvoda kvasca u tečnom i suvom stanju ili u obliku paste. Kompleksni softver koji je na ovim uređajima, omogućava da podrška bude brza i efikasna. Alpikacija objedinjuje podatke o hardveru, softveru, zahtevima korisnika, uputstvima koji se koriste tokom rada i troškovima. Autori: Atila Molnar Gabor i stručni timovi kompanije .

6. Telekom Republike Srpske, Banja Luka - "Prenaponska zaštita baznih stanica mobilne telefonije" Proizvod je namenjen osiguranju što kvalitetnijeg prijema signala, posebno iz razloga riskantnih lokacija baznih stanica mobilne telefonije koje su locirane na brdima ili visokim zgradama što povećava intenzitet atmosferskih pražnjenja. Autori: Milan Paripović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital