Michael Jordan označio početak prodaje dionica: Suvlasnik mostarskog NSofta pokorio Nasdaq burzu

15.09.2021. 10:03 / Izvor: Akta.ba
Michael Jordan označio početak prodaje dionica: Suvlasnik mostarskog NSofta pokorio Nasdaq burzu

Budući da je kompanija Sportradar suvlasnik mostarske softverske firme NSoft koja zapošljava preko 300 ljudi, ovim je i NSoft posredno dio američke burze.

Sportradar Group AG je od danas izlistana na Nasdaq burzi sa procijenjenom vrijednošću od preko 21 milijardu dolara. Na Nasdaq burzi Sportradar je izlistan pod simbolom ‘SRAD’.

Nakon inicijalne javne ponude za dionice ove kompanije, Sportradar je prodao 19 milijuna Class A dionica te prikupio 627 milijuna dolara.

Naime, kompanija Sportradar iz Švicarske već je godinama u suvlasništvu NSofta no ono što je manje poznato je koliko su veliki i bitni u IT  industriji. U prilog tome govori činjenica da su im jedni od dioničara najveći od najvećih, Michael Jordan i Mark Cuban.

"Čast nam je što smo prepoznati od strane globalnih igrača u našoj industriji i što ćemo biti jedni od rijetkih koji su dospjeli na NASDAQ iz Bosne i Hercegovine", poručili su iz Nsofta.

 

 

Otkud nam Michael Jordan u ova doba na profilu, šta se događa!? Nije greška, nije nitko od admina poludio jer danas je...

Posted by Life at NSoft on Tuesday, September 14, 2021

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital